Tylsien ihmisten työpaikka? - Some avuksi maineenhallintaan.

Omituisten esineiden kokoelmaa

Olen töissä valtion virastossa ja meillä virkamiehillä on tylsien tyyppien maine. Tylsät tyypit istuvat tylsässä virastossa pyöritellen tylsiä byrokraattisia papereita päivät pitkät, yrittäen tehdä kunnon kansalaisten elämästä mahdollisimman hankalaa.


Kuulostaako tutulta? Tylsien tyyppien mainetta ei yhtään helpota se, että yleisesti ei taideta kauheasti tietää, mitä kaikkea me teemme.


Some näyteikkunaksi?


Tehdään meillä niitä tylsiä ja byrokraattisia juttujakin. Mutta meillä on töissä kivoja ja hauskoja ihmisiä ja se olisi kiva näyttää muillekin. Evät ihmiset ole välttämättä tylsiä, vaikka asiat olisivat. Mutta miten näyttää se ulkopuolellekin?
Meillä on useita some-kanavia. Joidenkin mukaan vähän liikaakin, koska niitä ei taideta kaikkia ehtiä ylläpitää tarpeeksi tiheästi. Yleisesti meidän some-kanavillamme puhutaan asiaa. Ilokseni Instagramissa tilanne on toisin. Siellä pääsee näkemään ne ihmiset, jotka ovat meillä töissä. Instagramissa me ei olla ihan niin tylsiä! Siellä meillä on toimistokoiria ja hauskoja tapahtumia.

Oma toimistokoirani


Insta ihmisläheisemmäksi


Ehkä Instagram voisi vielä suuremmassa määrin olla epävirallinen ja ihmisläheinen kanava kaiken sen virallisen ja byrokratian keskellä. Instaa hallinnoi talon viestintä, mutta ehkä postausvastuuta voisi jakaa? Voitaisiin rohkaista talon virkamiehiä kertomaan heille tapahtuneista hauskoista sattumista päivän aikana. Ehkä virkamiehetkin silloin katselisivat ympäristöään ja asioita vähän eri tavalla.


Minä voisin pitää esimerkiksi kansainvälisten asiain viikon postaussarjan, kun teen töitä kansainvälisten asioiden osastolla. Tämä viikko voisi sisältää sekä tapahtumia että päivittäistä toimintaa. Jospa jostain päivän aikana vastaan tulleesta asiasta tai tilanteesta voi saada kiinnostavan postauksen? Se saisi ehkä minutkin kiinnittämään huomiota päivän aikana tapahtuviin asioihin ja tilanteisiin ihan uudella lailla.


Rentoutta postauksiin


Meille osastolle on siunaantunut lahjoina ja tuliaisina kaikenlaisia omituisia lahjoja vierailijoilta ja vierailuilta ympäri maailman. Esineitä on niin paljon, että olemme ajatelleet pitää osastollamme omituisten esineiden näyttelyn. Ajatus voisi toimia postausideanakin. Voisin tehdä ”omituisten esineiden näyttely” –postaussarjan Instagramiin.


Eihän sitä tiedä vaikka joku toteaisi, että tuo voisi olla ihan kiva paikka olla töissä! Että voisi olla kivaa olla töissä paikassa, jonka rentous näkyy Instagram-postauksissa ja jonne saa viedä mukanaan toimistokoiran tai miksei kissankin. Haluaisitko itse olla sellaisessa rennossa ja hyvinvoivassa paikassa töissä?

 

 

Profile picture for user Viivi R.
Projekti

Virallisesta vallattomampaan - Instagram-tiliä kehittämässä

Työnantajavirastollani on useita sometilejä (Facebook, Twitter ja Instagram). Pääosin näillä tileillä jaetaan tietoa tapahtumista, tavoitteista ja projekteista. Instagramissa ote on kuitenkin hieman kevyempi ja siellä postaukset ovat ihmisläheisempiä. Projektini tavoite on selvittää, miten Instagramissa voisi tuoda virastoa ja virkamiehiä lähemmäksi kansalaisia.

 

Tavoite on

- kartoittaa Instan nykytilanne

- ideoida, miten tiliä voisi kehittää eteenpäin

- visioida tilin tulevaisuuden tavoitteita

Juho O. KIRJOITTI:
Kirjoituksessasi oli erittäin hyviä ajatuksia siitä, miten työnantajakuvaa voisi parantaa, ja siihen liittyen tuoda esille, mitä kaikkea valtion virastossa tehdään. Kun tämä kerrotaan työntekijöiden toimesta, sopivan rennosti ja vieläpä kuvien kera, on sillä varmasti positiivinen vaikutus työnantajakuvaan. Nykypäivän some-maailmakin tarjoaa kaikki työkalut tämän toteuttamiseen. Nykypäivän työnhakijat, etenkin nuoremmat, vaativat työnantajalta yhä enemmän - ja työnantajat taas kilpailevat hyvistä työntekijöistä. Mainitsemasi kansainvälisyys on varmasti yksi aihe, jota kannattaa tuoda postauksissa esille.
Lähetetty Pe, 11/23/2018 - 08:34
Taina L KIRJOITTI:
Työnantajakuvan kehittämisen kannalta ideasi ovat hyviä. Pidän siitä että Instagram toimisi kevyempänä väylänä ja siellä esiteltäisiin esimerkiksi "omituisten esineiden näyttely". Se kuulostaa hauskalta :)
Valtion virastoista voi helposti saada hieman kuivan kuvan ja ainakin minua houkuttelisi se työpaikkana jos näkisin myös viraston toisen puolen. Rento ja hyvinvoiva työpaikka houkuttelisi siis!
Lähetetty Ti, 11/27/2018 - 16:30