Stop! Hidasta ja keskity hetkeen

Pysähtyminen

Maailma ja ihmiset ovat koko ajan menossa jonnekin, kalenterit ovat täynnä ja ihmiset ovat stressaantuneita ja väsyneitä. Tuntuu, että yhteiskunta on tikittävä aikapommi, joka kohta räjähtää. Milloin opimme elämään hetkessä, hidastamaan tahtia ja pysähtymään?

Yritykset uudistavat toimintamalleja ja prosesseja jatkuvasti. Tuntuu välillä siltä, että se innovatiivinen ja toimintaa mullistava uudistus, mitä olit äsken kehittämässä, joutuu hetkessä antamaan tietä seuraavalle uudistukselle. Välillä jopa tuntuu, että kehitetään ja uudistetaan, vaikka ei aina edes olisi tarvetta. Milloin tämä jatkuva uudistaminen hidastuu? Miksi ei välillä voida vain keskittyä tähän hetkeen?

Hiljaisuus

Työuupumus vaarana

Olen huolissani siitä, että ihmiset ovat niin stressaantuneita, etteivät löydä aikaa pysähtymiselle tai osaa olla läsnä hetkessä, niin fyysisesti kuin henkisesti. Yrityksissä pitäisi olla enemmän ymmärrystä siitä, että esimerkiksi jatkuva ylityön tekeminen tai liian kuormittava työ ei ole kestävää. Siitä voi seurata työuupumus. Tätä ei aina oteta mielestäni tarpeeksi tosissaan.

Nykypäivänä ihmisiltä vaaditaan paljon enemmän ja työelämän odotukset ovat monesti suuret. Pitää olla hyvä koulutus ja laaja ammattiosaaminen. Luin YLEn artikkelista, että ”yleisin vakavan työuupumuksen syy on liian suuri työtuntimäärä”.

Apua mindfulnessista

Elän tällä hetkellä ruuhkavuosia ja perheen, koulun ja työn yhteensovittaminen tuntuu välillä haastavalta. On todella tärkeää, ettei aja itseään ihan loppuun. Mindfulnessharjoituksista on ollut minulle apua. Keskittymällä hengitykseeni voin esimerkiksi harjoitella läsnäoloa omassa kehossani. Harjoitusten kautta olen oppinut hetkessä elämisen ja pysähtymisen.

Tämä on myös suurin oppi mitä, lapseni on minulle opettanut. Lapsi osaa elää hetkessä ja iloita pienistä asioista sekä olla oikeasti läsnä. Lapseni kanssa tunnen olevani täysin läsnä. Center for Mindfulness Finlandin verkkosivuilta löytyy Lisätietoja mindfulnessista.

Punatulkku

Menestys ei aina tuo onnea

Haluamme kaikki menestyä. Miksi? Onko menestys menestyksen arvoinen? Tuoko menestys meille onnea? Mitä vanhemmaksi tulen, sitä paremmin tajuan sen, että tärkeintä on nykyhetki. Tämä erityinen hetki juuri tässä ja nyt, ilman haaveita tulevaisuudesta. Hetki perheen tai ystävien kanssa. Elämä juuri nyt. Elämää ei pidä antaa valua ohi. Pyri olemaan kiitollinen tästä hetkestä, jota et koskaan saa takaisin.

Kysy nyt itseltäsi. Kuinka läsnä sinä olit tätä lukiessasi?

Profile picture for user Catharina S.
Projekti

Rohkeasti esille - asiakkaiden extranetin kehittäminen

Asiakkaidemme extranet on äskettäin uudistettu, mutta palvelu on edelleen keskeneräinen ja kaipaa vielä kehittämistä. Kehittämishankkeessani yritän luoda uusia tapoja, joiden kautta asiakkaat löytäisivät kaipaamansa tietoa ja palvelua helpommin. Kehittämishanke on rajattu omaan yksikkööni ja sen tarjoamiin palveluihin. Sosiaalisen median mahdollisuuksia mietitään myös.
 
Tavoite ja hyöty:

  • Tieto helposti löydettävissä
  • Tieto paremmin näkyviin etusivulla
  • Tiedon saatavuus mobiilissa
  • Tyytyväiset asiakkaat
  • Imago ja luottamus
VirnaV KIRJOITTI:
Mielenkiintoinen kirjoitus ja olen samaa mieltä kanssasi näistä asioista. Olen itse myös oppinut läsnäoloa ja sen merkitystä erityisesti lapsen kanssa. Lapsi on luonnostaan niin läsnäoleva jokaisessa hetkessä, että sitä ei voi kuin ihailla. Mindfulness-harjoittelu on myös auttanut minua pysähtymään ja tutkimaan esimerkiksi omia tuntemuksiani. Olen myös oppinut rauhoittelemaan itseäni mindfulnessin avulla, jos olen stressaantunut. Varsinkin nyt opintovapaani aikana olen oppinut huomaamaan tämän nykyisyyden kiireen polttoaineet, kun olen seurannut ihmisiä ja myös itseäni. Luulen, että kiire pohjautuu turvattomuuden ja epävarmuuden tunteisiin, kärsimättömyyteen, täydellisyydentavoitteluun (=esim. mainitsemasi yritysten jatkuva uudistus ja muutos), riittämättömyyteen ja ehkä tietynlaiseen itsekkyyteenkin. Jos näitä asioita osaa tai osaisi työstää, niin luulen, että läsnäolo jokaisessa hetkessä olisi helpompaa ja kiire loppuisi. Siihen on minullakin vielä matkaa melko paljon. Onneksi nyt on jo trendikästä rentoutua kesken työpäivänkin. Sofia Future farmia olisi mielenkiintoista itsekin päästä joskus testaamaan. Siellä pääsee "offline-tilaan" vaikka kesken työpäivän ottamalla päikkärit tai muuten vain rentoutumalla.
Lähetetty To, 11/29/2018 - 14:02
Krista Ö. KIRJOITTI:
Hieno kirjoitus hyvinkin tärkeästä ja ajankohtaisesta aiheesta! Maailman tuodessa koko ajan uutta teknologiaa ja muita mahdollisuuksia markkinoille, tulisi niihin pystyä vastaamaan jollain tasolla ellei jopa olemaan edelläkävijä seuraavaan uudistukseen. Tämä kasvattaa odotuksia jokaisen omaan työhön niin työntekijältä itseltään kuin yrityksen johdolta.
Uutta luodessa tulisi miettiä pystyykö jotain jo olemassa olevaa vain ehostaa, vai tuleeko luoda kokonaan uusi juttu. Jo tällä ajatuksella, ettei suin päin sännätä kokonaan uuteen, otetaan huomioon resurssit ja mahdollinen kiireen luominen. Yritykset voisivat ottaa enemmän toimintaansa mukaan mindfullnessin ja mielen ja kehon hyvinvoinnin. Kiireen ja tuloksen tekemisen keskellä tulisi muistaa, ettei tulosta synny uupuneista työntekijöistä. Ja toki jokaisen tulisi pohtia omaa kiirettään ja sitä, onko kaikki oikeaa kiirettä vai osittain itse luotua.
Mindfullness uudeksi trendiksi! :)
Lähetetty Su, 12/09/2018 - 20:32