Wordpressin ABC - Mikä ja miksi?

Wordpress logo

Tämä teksti on sinulle, joka mietit mikä on se Wordpress, josta kaikki puhuvat. Tai sinulle, joka olet jo edennyt kysymykseen miksi. Itse olen kohta kuukauden verran tutustunut Wordpressin maailmaan tavoitteena luoda yritykselle kotisivut. Nyt haluan jakaa oppimaani teille, jotka olette samassa tilanteessa kuin itse olin ennen aloitustani.

Mikä on Wordpress?

Wordpress on Internet-pohjainen ohjelma, jolla kuka tahansa pystyy luomaan blogin tai nettisivut. Jos pidät pelkkää blogia, on ohjelma ilmainen. Jos haluat luoda kotisivut, tulee ohjelmasta maksullista, mutta kustannus on pieni verrattuna muihin vastaaviin palveluntarjoajiin. Kustannusvaihtoehtoja on kolme: Personal Plan, Premium Plan tai Business Plan:

wordpress plans

Personal Plan 4€/kk

Halvimmalla Personal Planilla mahdollisuudet ovat rajalliset etkä esimeriksi pysty liittämään siihen yrityksen omaa domainia, vaan joudut ottamaan käyttöön päätteen wordpress.com (esimerkiksi: www.yritysx.wordpress.com). Lisäksi valittavissa on rajallinen määrä ulkoasumahdollisuuksia (teemoja).

Premium Plan 8€/kk

Premium Planilla luonnistuukin sitten jo paljon enemmän. Itse päädyin nyt alkuvaiheessa ainakin tähän. Premium Plan antaa valittavaksi useita eri teemoja ja niidenkin ulkoasua pystyy muokkaamaan melko vapaasti. Suosittelenkin valitsemaan tämän jos haluat luoda hyvän näköiset ja toimivat kotisivut pikkurahalla.

Business Plan 24,92€/kk

Kallein versio Business Plan ei tuo niin paljon lisäarvoa, että siitä kannattaisi maksaa tai ainakaan en ole vielä nähnyt suurta eroa käytännössä. Lisämahdollisuutena Business Planilla on toki esimerkiksi Google Analytics (=nettisivujen kävijäseuranta), mutta tämän pystyy tekemään itsekin melko helposti Googlella.

Alla Wordpressin teema-esimerkkejä:

Wordpress themes

 

 

 

Miksi Wordpress?

Olen vuosien mittaan käyttänyt useita erilaisia nettisivujen päivitysohjelmia ja voin ehdottomasti suositella Wordpressiä! Sivut on helppo luoda itse jos on vähänkään sinut tietokoneohjelmien kanssa ja halua oppia itsenäisesti. Ohjelmasta löytyy helpot ”step-by-step” ohjeet.

Wordpressin top 3 hyvät puolet:

1. Helposti luotavissa todella näyttävät ja nykyaikaiset kotisivut

2. Wordpress keskustelee hyvin sosiaalisen median kanssa (FB, Twitter, Youtube)

3. Edullinen

Wordpressin top 3 huonot puolet:

1. Ohjelma saatavilla vain englanniksi. Tukipalvelu vain sähköisesti. (Ei ongelma, jos on hermoja ja englanti sujuu hyvin)

2. Altis muutoksille, joita palvelun tarjoaja (Wordpress) voi alustalle tehdä. (Mitään sopimusta palvelun pysyvyydestä sellaisena kuin se nyt on, ei sinänsä tehdä.)

3. Wordpress on Googlen Blogspotin ja Sitesin suora kilpailija (Listasin huonoksi puoleksi, koska Googlen markkina-asema on vahva. Mikäli Google tekisi strategisen päätöksen esim. estää Wordpressin näkymisen hakutuloksissa tms….)

 

 

Profile picture for user Elisa L
Minna M KIRJOITTI:
Kiitos hyvästä tietopaketista! Tosi mahtavaa, että olet nähnyt vaivaa tiivistää ne oleellisimmat asiat yhteen. Aihe ei ole itselleni ajankohtainen, mutta tästä on varmasti paljon hyötyä blogia tai nettisivuja perustavalle, joka pohtii itselleen sopivaa ohjelmaa.
Lähetetty Ke, 12/06/2017 - 15:33
Teppo H KIRJOITTI:
Moi. Olet tehnyt toimivan paketin joka on tiivistetty hyvin. Kuten Minna kirjoittikin nettisivuja perustavalle henkilölle paketti on ajankohtainen ja toimiva. Hyvä ja toimiva paketti.
Lähetetty Ma, 12/11/2017 - 15:58