Pois omalta mukavuusalueelta!

""

 

Siinäpä se. Koen olevani valovuosien päässä omalta mukavuusalueeltani, kun tehtävänä on oman osaamisen ja ammatillisten taitojeni oma-aloitteinen esilletuominen.

 

Tänä vuonna havahduin oikein kunnolla siihen ajatukseen, etten ole tehnyt itseäni millään tavalla näkyväksi ammatillisessa mielessä sosiaalisen median kanavissa. Lähitulevaisuudessa siintää jo valmistuminen ylemmän amk:n opinnoista ja sen myötä haaveet uudesta työstä ovat muuttuneet taas hieman konkreettisemmaksi. Tämä oli seikka, mikä sai minut vihdoin ja viimein liittymään LinkedIniin.

 

Itsevarmuuden puutetta vai epäaitouden välttelyä

 

Ennen kuin mennään tuohon LinkedIniin sen syvemmin, halusin hieman pohtia miksi omien ammatillisten tietojen ja taitojen jakaminen maailmalle ovat tuntuneet minusta hieman vaivaannuttavalta. Ihan pohjimmiltaan kyse taitaa olla meihin moneen iskostuneesta ajatuksesta ja lapsuuden opetuksesta, että vaatimattomuus kaunistaa ja itsestä ei pidä tehdä turhan suurta numeroa. Tunnistaako kukaan muu itsessään samanlaisia oppeja ja ajatuksia?

Minua myös vaivaa epäaitous, mikä silloin tällöin näkyy sosiaalisen median kanssakäymisissä. Ihmiset voivat hehkuttaa somessa asioita, mitkä eivät todellisuudessa ole olleet niin hienoja ja menneet niin upeasti kuin annetaan sitten muille ymmärtää. Maanantaiaamun palaveri on ollut tunnelmaltaan vaisu ja väsynyt, mutta muutamalla lauseella ja kuvapostauksella siitä saadaan innostunut ja yhteishenkeä uhkuva, mahtava viikon aloitus. Haistan hyvin helposti kaikenlaisen epäaitouden ja toivon tietenkin, etten itsekään sellaiseen sortuisi.

 

LinkedInin pelisäännöt ja oma toiminta

 

Palataan LinkedIniin. Miten siellä sitten pitää käyttäytyä? Kenen kaikkien kanssa voi verkostoitua? Viisaammat osaavat kertoa, että tärkeimmät säännöt ovat ihan ne samat kuin missä tahansa muussakin ihmisten välisissä kanssakäymisissä. Ole kohtelias, ole sopivasti aktiivinen ja verkostoitua voit käytännössä kenen kanssa tahansa. Toki täysin tuiki tuntemattomalle on syytä viestittää miksi juuri hän ja hänen verkostonsa kiinnostavat.

 

 

Ei siis muuta kuin rohkeasti asiaan kiinni! Monen uuden asian opettelu on kuin kiipeäisi portaita ylöspäin ja sama pätee myös tässäkin. Tähän mennessä olen uskaltautunut verkostoitumaan myös täysin tuntemattomien henkilöiden kanssa, mutta jotka työskentelevät esim. yrityksessä, jossa voisin nähdä myös itsenikin työskentelevän tulevaisuudessa. Olen seurannut muiden kirjoituksia ja kommentoinut niistä puhuttelevimpia ja kiinnostavimpia sekä onnitellut uuden pestin saaneita. Tavoitteena on vielä aktivoitua mielenkiintoisten artikkeleiden ja kirjoitusten jakamisessa ja tietenkin verkostoitua vielä lisää. Omista kiinnostuksen kohteista voisin kertoa enemmän ja ehkäpä ripaus itsevarmuuttakin vielä, niin uskaltaisin myös sitä omaa vuosien saatossa kertynyttä osaamista tuoda paremmin esille. Hyviä vinkkejä otetaan ilolla vastaan!

 

 

Profile picture for user PäiviK
Projekti

Pois omalta mukavuusalueelta!

Olen jo vuosia käyttänyt sosiaalista mediaa oman henkilökohtaisen elämän jakamiseen ja verkostoitumiseen. Mutta ammatillisessa mielessä en ole ollut somessa "olemassa". Jostain syystä on tuntunut kovin vieraalta ajatukselta tuoda omaa osaamista ja niitä hyviä ammatillisia taitoja kaikkien nähtäville. Mutta vaatimattomuus, se ei todellakaan kaunista ketään tänä päivänä. Varsinkaan jos puhutaan uuden työn löytämisestä. Ylemmän amk:n opinnot alkavat olla loppusuoralla ja nyt on hyvä hetki aktivoitua digitalisen viestinnän taitojen kehittämisessä.

Hankkeeni tavoitteet ovat:

* Aktivoitua yrityksen sisäisessä viestinnässä

* Hioa LinkedIn-profiili ja kasvattaa ammatillista verkostoa

* Innostaa kollegoja ja saada ystäviä

 

 

 

Sanna J KIRJOITTI:
Kiitos kirjoituksestasi Päivi.

Tuntuu jotenkin hämmentävältä kohdata ihminen, joka arkailee sosiaalisen median käyttöä. Kertoo kuitenkin enemmän minusta kuin sinusta. Huomaan eläväni kuplassa, missä on normaalimpaa seurata kavereiden kuulumiset somen kautta, kuin vaikka soittaa suoraan ja kysyä kuulumisia.

Some on minulle arkipäivää, enkä edes osaa ajatella sen nurjia puolia. On kuitenkin hyvä, että nostit niitäkin esiin kirjoituksessasi. Mutta siellä, ihan niin kuin muussakin ihmisten välisessä kanssa käymisessä, sinulla on oikeus määrittää rajasi. Joten rohkeasti joukkoon vaan ja onnea uusien kontaktien luomiseen!

T. Sanna
Lähetetty Ma, 12/11/2017 - 13:46
Elisa L KIRJOITTI:
Moi Päivi

Ihmiset todella ovat erilaisia ja toisille itsensä esiin tuominen niin somessa kuin oikeassa elämässä on luontaisempaa kuin toisille. Ikävä kyllä tämän päivän työmarkkinat ovat melko ekstroverttejä ja "itsensä myymistä" korostavia. Pitää olla esillä ja tuoda osaamistaan esiin jopa parempana kuin se todellisuudessa edes on. Sama kuin mitä kirjoitit maanantai kokouksesta; todellisuudessa fiilis oli keskinkertainen, somessa se oli puolestaan aivan mahtava upea viikon aloitus.

Hienoa, että olet jo alkanut aktivoitua LinkedInissä! Ei muuta kun tykittämään omaa osaamistasi esille! Ei se muilla yhtään sen parempaa ole, eivätkä he ole yhtään sen osaavampia kuin sinä. He vain tuovat itseään esiin. HE korostavat jopa niitä asioita mitkä saattavat itsestäsi tuntua mitättömiltä Mikään ei ole liian mitätöntä somessa etteikö sitä voisi vähän hehkuttaa ;)

-Elisa

-Elisa
Lähetetty Ma, 12/18/2017 - 12:16