LinkedIn OR Out

LinkedIn or Out

LinkedIn-tiivistelmä

Tällä kertaa päätin ensin tehdä taustatöitä kartoittaakseni hyvän profiilin ominaisuudet ja vasta sitten toimia, vaikka se onkin minulle täysin normaalista poikkeava toimintatapa. Googlen avulla löytyi monta sivustoa, missä neuvottiin LinkedIn-profiilin luomisessa. Haasteellisimmaksi ja tärkeimmäksi koen tiivistelmän teon, koska sen avulla täytyy erottautua massasta. Pienen lisätutkinnan jälkeen selvisi, että mieleenpainuva ja nykytrendin mukainen tiivistelmä on tarina – uratarina.

Tarina

Tarinan kertominen

Tarinankerronta on entistä tärkeämpi taito muuttuvassa työelämässä. Tarinankerronta on monikäyttöinen työkalu esimerkiksi brändinrakentamiseen ja sisältömarkkinointiin. Tarinat auttavat asiantuntijoita kertomaan osaamisestaan kiinnostavalla tavalla.

  • Vahva brändi edellyttää tunnesidettä ja tarina puhuttelee tunnetta

  • Tarina auttaa muistamaan ja ymmärtämään

  • Tarina saa kiinnostumaan

Kun olet tavoitteellinen tarinankertoja, ota seuraavat kolme asiaa huomioon:

  1. Tavoitteet. Aseta tarinalle tavoitteet. Mitä haluat tarinan avulla saada aikaan?

  2. Tunnet yleisösi. Tiedosta, kenelle olet kirjoittamassa profiilisiasi

  3. Rakenna toimiva tarina. Tarinan pitää olla sopiva ja toimiva yleisön ja tavoitteiden kannalta

Oma tarinani

Toiveammattini pienestä pitäen on ollut työskennellä pankissa. Olen siis työskennellyt unelma-ammattiurallani jo yli vuosikymmenen, pääsääntöisesti ammattinimikkeellä rahoitusasiantuntija. Finanssiurani olen rakentanut OP Ryhmässä. Minulla on vanha osaaminen niin henkilö- kuin yritysasiakkaiden pankkiliiketoiminnasta. Erityisosaamistani ovat: yritysasiakkaiden käyttöpääoman hallinta, asiakaspalvelu ja prosessien kehittäminen sekä tuotetuen antaminen. Finanssialla minua on jo pidempään kiehtonut riskienhallinta ja esimiestyöskentely. Jos minulta nyt kysyttäisiin mikä sinusta tulee isona, on vastaus riskienhallinnan tiimiesimies.

Mitä mieltä olette? Onko liian lapsellinen tarina? Entä onko tulevaisuuden kuva liian tarkasti rajattu?

Kirjalukuvinkit: https://shop.almatalent.fi/tarinallistaminen.html ja https://shop.almatalent.fi/storytelling-tyokaluna-ekirja.html

 

Profile picture for user Elina L
Projekti

Olenko olemassa, jollen ole Somessa?

Haaveilen työpaikanvaihdosta ja muutamia hakemuksia olen jo lähettänytkin, mutta vielä ei ole tärpännyt. Olen pajon miettinyt, "Olenko olemassa, jollen ole somessa". Kehittämisprojektini tavoite on luoda itselleni täydellinen LinkedIn profiili sekä rohkaista muita kaltaisiani someujoja liittymään LinkedIniin. Sekä pidemmällä aikavälillä selvittää, voiko Some aktiivisuus todella auttaa työpaikan saannissa.

Projektin tavoitteena:

  • Oman LinkedIn profiilin luominen mahdollisimman ammattimaiseksi
  • LinkedIn profiilin tehostaminen työhakuprosessia
  • Henkilöbrändin kehittäminen
  • Roolimallina toimiminen muille Someujoille
Teemu KIRJOITTI:
Todella hyvä aihe, olen monesti puntaroinut omaa "tiivistelmääni" LinkedInissä ja sitä, millainen sen pitäisi olla. Nykyinen tiivistelmäni on (tiedostamattomasti) vähän tarinamainen. Tästä tuli kuitenkin ajatus, että kenties tuon tarinan kerronnan voisi ottaakin työkaluksi tässä tiivistelmän kirjoittamisessa.

Mielestäni ei millään muotoa lapsellinen tarina, vaan siinähän tulee olennainen esille hyvin - finanssiala kiinnostaa ja sieltä on kokemustakin kerrytetty määrätietoisesti.

Tarkka rajaus voi myös tietysti sulkea ovia, mutta onko sillä väliä, jos tietää tarkalleen mitä haluaa? Minusta on hienoa, että on selkeitä tavoitteita uralle.
Lähetetty To, 10/26/2017 - 21:43
Krista P KIRJOITTI:
Todella ajankohtainen ja ajatuksia herättävä aihe: miten tehdä itsensä näkyväksi massiivisessa somemaailmassa ja luoda siten itselleen uusia (työ)mahdollisuuksia?

Mielestäni oli hyvä, että nostit esille ohjeet siitä kuinka tehdä hyvä LinkedIn profiili. Pointit olivat selkeät ja saivat minut miettimään omaa LinkedIn profiilinia, joka on kyllä kaukana hyvästä. Täytyy siis ryhdistäytyä!

Oma kuvauksesi oli mielestäni hyvä ja selkeä. Se kuvasi kokemustasi ja tavoitteitasi.
Lähetetty Su, 10/29/2017 - 12:34
Susanna A. KIRJOITTI:
Minusta tarinasi on hyvä ja selkeä, ei mitenkään lapsellinen, vaan mukavan konkreettinen. Hienoa, että tiedät tarkkaan mitä osaat ja haluat!

Itse olen kanssa tuskaillut LinkedInnin suhteen viime aikoina. Olen yrittänyt aktivoitua siellä, mutta en ole oikein saanut kiinni siitä, minkälaisen profiilin haluaisin luoda. Onko hyvä vai huono juttu vaikkapa jakaa alansa kiinnostavia uutislinkkejä julkisesti, vai pitäisikö ne jostakin asettaa vain seuraajille näkyviksi ja jos, niin mistä? Pitäisikö kuvaus olla englanniksi, vai onko se tarpeetonta, jos kuitenkin nyt pääasiassa toimii Suomessa? Mistä löydän uusia kiinnostavia seurattavia? Miten aika riittää kaikkeen some-aktiviteettiin muun elämän ohella?
Lähetetty To, 11/16/2017 - 12:59
MarjaanaK KIRJOITTI:
Kiitos Elina! Pidin oikein kovasti kirjoituksestasi, joka on hyvin ajankohtainen (tarinan kerronta). Tiivis ohje oli kiva, kiitos! Kiva kun rohkaiset meitä muitakin! Susanna summaa (yläpuolella) aika lailla sitä samaa mitä olen miettinyt: minäkään en oikein tiedä minkälaisen LinkedIn-profiilin haluaisin luoda. Ja miten sitä profiilia sitten ylläpidetään? Ynnä muutama muu kysymysmerkki.
Lähetetty Ti, 12/26/2017 - 14:45