Yksi unelmistani - blogi

Oma blogini alkaa NYT!

Unelmani on oma blogi, jossa pohdin uraa ja elämääni ja innostan samanlaisessa elämäntilanteessa olevia ihmisiä. Oma blogi tarkoittaa minulle myös vapautta tehdä kiinnostavia asioita missä vaan, sekä myös mahdollista tulon lähdettä.

 

Apuuva! Mistä blogitietoa?

Olen noviisi blogimaailmassa. Enkä oikeastaan seuraa yhtäkään blogia.

Kunnon googlelaisena googlasin apua eikä minua yllättänyt yhtään, että vastauksia tuli paljon. Lukaisin läpi tuloksia, ja päädyin hyödyntämään niitä linkkejä, joissa ideat oli lueteltu selkeästi ja ytimekkäästi. Hyviä ja simppeleitä vinkkejä blogin perustamiseen löytyi esimerkiksi Perustamon sivuilta http://www.perustamo.com/bloggaaminen/blogin-perustaminen/

Sain myös apua ”Yritysviestinnän uudet ympäristöt” -kurssin materiaalista.

 

Vapaus valita blogin aihe

 

Tässä nyt ollaan: blogisuunnittelu etenee

1. Sopivat blogialustat

Päädyin tutkimaan kahta yleisintä alustaa, joten vaihtoehtoina olivat wordpress.com ja Blogger eli blogspot.fi. Aluksi koin, että wordpress.com on minulle sopivampi, koska se on mielestäni helpompi päivittää ja toimii hyvin yhteen Facebookin kanssa. Mutta kun testailin alustoja enemmän, päädyin kuitenkin Bloggeriin. Bloggerissa minua viehätti ajatus, että saan itse päättää blogiini tulevista mainoksista. Tulevaisuudessa toivon siis saavani blogistani tuloja. 

2. Aiheen valinta

Mistä aiheesta kirjoitan? Mistä aiheista jaksan kirjoittaa ikuisesti? Tämä onkin ollut pahin Akilleen kantapääni. Verkossa on tuhansia blogeja; miten minun blogini erottuisi muista?

Olen äiti, sopivasti urheilija, uusista asioita innostuja ja pian YAMK-tradenomi. Minua kiinnostaa ihmisten henkinen kasvu, elämänmuutos ja vaihtoehtoiset elämät.

Eiköhän näistä löydy blogiaiheita, vai mitä?

3. Blogin nimi        

Tällä hetkellä taidan liikaa keskittyä nimeen. Otsikko tietysti kuvailee aihettani, mutten halua, että se on liian tarkka. Muuten se rajaa liikaa aihevalintojani.

4. Blogin kohderyhmät

En haluaisi olla liian kapeakatseinen, mutta luulen, että blogini kiinnostaa elämän risteyskohdassa olevia naisia, jotka ovat iältään 25 – 45 vuotiaita. Tässä ikäryhmässä olevat henkilöt ovat luultavasti samassa elämäntilanteessa kanssani ja löytävät teksteistäni tarttumapintaa.

Mitä seuraavaksi?

Seuraavaksi jatkan edellä mainittujen aiheiden pohdintaa sekä tietysti päätän blogini teemat ja kuvat. Lisäksi kirjoitan n. 10 blogikirjoitusta ennen kuin avaan blogini, kuten Tiia Konttinen https://www.tiiakonttinen.fi/perusta-blogi-2/ sivustoillaan ohjeisti:”Blogi on lukijaystävällisempi ja kiinnostavampi, kun siellä on jotain luettavaa.”

 

Mitä ajattelet pohdinnoistani? Oletko sinä ajatellut aloittavasi blogia? Mihin asioihin sinä kiinnittäisit huomiota?

Profile picture for user mirvanen
Projekti

Kohti unelma-ammattia

Olen elämänvaiheessa, jossa pohdin seuraavaa ura-askelta. Haluan myös laajentaa some-osaamistani. Näistä lähtökohdista tuntuu luontevalta perustaa blogi, jossa pääsen pohtimaan uraa, saada palautetta ja innostaa samanlaisessa elämäntilanteessa olevia ihmisiä.

Hankkeen tavoitteena on:

  • tutustua blogikirjoittamiseen
  • suunnitella blogin sisältö, rakenne ja ulkoasu
  • miettiä kohderyhmät ja miten heidät tavoittaa
  • laajentaa omaa some-osaamista.
Erja M. KIRJOITTI:
Hei,

Olipas mielenkiintoista lukea pohdintojasi blogin avaamisesta. Olen itsekin ollut pari kertaa mukana perustamassa työyhteisölleni blogia.

Itselläni heräsi seuraavia ajatuksia. Onko nimellä väliä? Mielestäni nimi on blogille yhtä tärkeä kuin jollekin muullekin palvelulle, joten nimeä kannattaa hetki pohtia ja pallotella nimiehdotuksia vaikka ystävien kanssa. Blogin nimen pitäisi ilmentää blogin aihepiiriä ja imagoa.

Ennen ensimmäistä kirjoitusta on todellakin hyvä pohtia blogin tulevaa sisältöä ja luoda jonkinlainen sisältöstrategia. Strategian avulla voisi aueta se, että mitä uutta tai viihdyttävää sisältöä blogisi voisi tarjota lukijoilleen ja mitä sinä itse voisit hyötyä tai oppia.

Hyväksi blogikirjoittajaksi oppii vain kirjoittamalla. Ja myös muiden blogeja kannattaa lukea oppimismielessä. Ja lopuksi: Mikään ei ole ikuista eli blogillakin on oma elinkaarensa - siksi blogin aloittamiseen kannattaa suhtautua kepeän kokeilevasti. Isosti onnea uudelle blogillesi!

Terkuin Erja
Lähetetty Su, 10/15/2017 - 18:50
taru_s KIRJOITTI:
Hei
Kiitos mukavasta blogikirjoituksestasi! Erityisesti minulle jäi tästä mieleen vinkkisi siitä, että ennen blogin avaamista siellä olisi hyvä olla enemmänkin sisältöä. Ei siis pelkästään se yksi ensimmäinen kirjoitus. Kun olet saanut itseäsi kiinnostavista aiheista kirjoitettua, sitten ei muuta kun optimoimaan sivustoa ja ehkä ostamaan mainontaa, jotta lukijat löytävät tiensä blogiisi. Ehkä tarjoat blogiasi johonkin blogiyhteisöön, jonka kautta saisit mukavia kaupallisia yhteistöitä tai sitten tarjoat rohkeasti itse blogiasti sinua kiinnostaville yrityksille? Varmasti monta mukavaa tapaa kaupallistaa blogitekeminen mainonnan ja erilaisten kumppanitekemisen kautta.
/ Taru :)
Lähetetty Ma, 10/16/2017 - 12:41