Rohkeasti kohti uusia tuulia!

""-

Noniin, nyt päivitetään ittemme!

Sinun täytyy osata myydä itsesi ja osaamisesi! Enää ei käy, että lähettää sähköpostitse 3-sivuisen CV:n. Sellaisiin ei kuulemma kiinnitetä huomiota. Nyt kun kerran olen opintovapaalla ja digiviestinnän kurssilla, aloin kehittää verkostojani sekä etsiä itselleni uusia some-kanavia työnhaun tueksi.

Sosiaalinen media apuun

Sosiaalisen median käyttö työnhaussa yleistyy jatkuvasti. Yritykset kertovat somessa työnhakijoille yrityskulttuuristaan ja työympäristöstään. Nyt voisi olla hyvä aika itsekin valjastaa monet erilaiset some-kanavat työhaun avuksi.

Kun on ollut 10 vuotta samassa työpaikassa, ei ole tarvinnut katsoa omaa CV:tä vuosikausiin. Kesti todella kauan ennen kuin edes löysin sen koneeni kätköistä. Nykyään arvostetaan lyhyttä, ytimekästä, kiinnostavaa ja omaa erikoisosaamista esille tuovaa työnhakuprofiilia.

LinkedIn-profiilini kaipasi päivitystä. Aloin etsiä uusia yhteyksiä, ja lyhyessä ajassa niitä tulikin useita kymmeniä. Latasin kännykkääni LinkedIn-mobiiliversion, oikein kätevä! Profiilini ei ole vielä aivan valmis, sitä täytyy vielä hioa. Sivultahttp://www.slideshare.net/tomlaine/linkedin-tynhaussa-pikaopas löytyy selkeä ja kattava opas LinkedInin käyttöön työnhaussa. Suosittelen!

Alussa on tehtävä valintoja

Noniin, nyt kirjoittamaan itsestä kaikkea hyvää ja hienoa. Apua, mitä tänne pitää kirjoittaa? Kuinka tuoda esille yhteen sivuun kaikki relevantit osaamiset kiinnostavasti? Päätin jättää CV:n muokkaamisen muhimaan hetkeksi ja palaan siihen myöhemmin.

Sitten some-kanaviin. Facebook- ja Instagram-tilit päätin jättää yksityiseen käyttöön. On hyvä tehdä selvät rajat, mitä tekee missäkin kanavassa. Toki aion seurata avoimia työpaikkoja oman alani yritysten Facebook- ja Instagram-tileiltä, mutta potentiaalisiksi uusiksi työnhakukanaviksi valitsin Snapchatin, Twitterin ja Periscopen. 

Snapchat?

Miten nopeatempoinen Snäppi voi olla avuksi työnhaussa? Tutustuin aihetta käsitteleviin  artikkeleihin ja opin, että yritykset käyttävät kanavaa työympäristönsä ja yrityskulttuurinsa esittelemisessä. Snapchatista siis kannattaa etsiä oman alan yritysten tilejä.

Snapchat omana työnhakukanavana mietityttää vielä, mutta ehkä pienen esittelyvideon tekeminen itsestä on hyvä idea. Video voisi antaa realistisen lisäkuvan omasta persoonasta ja osaamisesta kirjallisen CV:n tueksi. Itsensä videoimista täytyy ensin harjoitella, jotta se olisi luontevan ja aidon näköistä.

Twitter?

Sitten oli vuorossa Twitter. Perustin tilin ja aloin etsiä seurattavia. Twitter vaikuttaa huomattavasti  kätevämmältä työnhakukanavalta kuin Snapchat. Twitterissä kuka tahansa voi seurata kenen  tahansa twiittejä. Siksi kannattaakin tarkkaan miettiä, millaisen kuvan haluaa itsestään antaa.

Tiedon jakaminen ei rajoitu vain käyttäjän omiin verkostoihin, mikä tekee Twitteristä tehokkaan työnhaku- ja rekrytointikanavan. Twitterissä on helppo seurata kiinnostavia yrityksiä ja työnhakupalveluita. Sivustolta www.sometyonhaussa.auttaa.fi saa oivallisia vinkkejä Twitterin käytännön hyödyntämiseen.

Periscope?

Päätin katsastaa vielä Periscopenkin. Olin luennolla, jossa eri alan yrityksen kertoivat, kuinka ovat  alkaneet tehdä markkinointia ja mainontaa Periscopen välityksellä. Tämäkin kanava nousee  varmasti vielä laajempaan käyttöön yrityksissä, joten päätin pitää sen mukana myös omassa  työnhaun työkalupakissani. On hyvä, jos itsellä on useampi erilainen ja toisiaan täydentävä kanava, joita hyödyntää.

Seuraava siirtoni on käynnistää oma työnhakukampanja. Tsemppiä kaikille muillekin, jotka miettivät uuden työn etsimistä ja uusien some-kanavien hyödyntämistä. Rohkeasti kohti uusia tuulia!

""-

 

Profile picture for user Aino Pippuri
Projekti

Uudet tuulet?

Olen työskennellyt samassa yrityksessä viimeiset 10 vuotta. Sen aikana ei ole tarvinnut vilkaistakaan omaa cv:tä tai päivittää sitä digimuotoon.

Opintojakson projektiksi valitsin oman cv:n päivittämisen ajan tasalle. Tavoite on oppia hyödyntämään erilaisia some-kanavia työnhaussa. Mietinnässä on, josko sitä lähtisi etsimään uusia tuulia työrintamalta. 

Projektin tavoitteet:

  • oppia hyödyntämään sosiaalista mediaa työnhaussa
  • saada oma cv ajan tasalle ja nykypäivään
  • päivittää LinkedIn
  • ottaa aktiiviseen käyttöön jokin uusi sosiaalisen median kanava työnhaun ja verkostoitumisen tueksi
Petra L KIRJOITTI:
Moi Aino!

Olipa tosi kiva lukea sinun projektistasi! Uskon, että meistä monet kamppailevat tämän saman ongelman kanssa. Oma työura on ehkä jatkunut jo vuosia ja nyt opintojen myötä työnhaku on voinut tulla ajankohtaiseksi. Kymmenen vuotta vanha CV ei taida olla enää ihan julkaisukelpoinen kenelläkään!

Minulle some-kanavien käyttö työnhaussa on myös täysin uutta. Olen tehnyt itselleni LinkedIn-profiilin joitakin vuosia sitten, mutta en ole juurikaan sitä hyödyntänyt. Kävin oikein erikseen LinkedInissä tutkimassa profiiliasi - olet päässyt hyvään alkuun! Tuli itsellekin heti tunne, että täytyy päivittää omaa profiilia :)

Olen kanssasi samaa mieltä, että Facebook ja Instagram kannattaa jättää tässä vaiheessa yksityiseen käyttöön, jos niitä käyttää paljon. Toki sieltäkin voi seurata avoimia työpaikkoja, mutta on hyvä idea keskittyä johonkin ka-navaan.
Apua! Snapchat ja Periscope työnhaussa? Siihen tämä maailma on varmasti menossa ja nykyisten nuorten siirtyessä työmaailmaan se tulee olemaan yhä suositumpaa. Meilläkin töissä monet alkuhaastattelut tehdään nykyisin videoiden tai videopuheluiden avulla. Se vaatii todella erilaista suhtautumista ja kokemusta. Muutaman kokeilukerran jälkeen videotkin varmasti onnistuvat!

Tsemppiä työnhakuun, Aino! Seuraan innolla projektiasi :)
Lähetetty Pe, 12/02/2016 - 14:18
Mia Roivainen KIRJOITTI:
Hei Aino!

Todella kivasti olit käynyt läpi erilaisia kanavia mitä voi hyödyntää työnhaussa.Omat kokemukseni rajoittuvat perinteiseen CV:n yllä pitoon ja LinkedIn profiilin päivittämiseen. Nuo videoon perustuvat kanavat ovat siis minulle ihan uusia tuttavuuksia!

Mietin kuitenkin, että soveltuvatko Periscope ja Twitter työn hakemiseen. Ovatko ne kuitenkin enemmän työnantajien erottautumiskanavia ja mielenkiinnon herättäjiä? Molempia kanavia voi toki mainostaa hakemuksessa ja pyytää yritystä tutustumaan hakukirjeen lisäksi Periscope- ja Twitter-päivityksiin.

Hienoa kun olet pohdiskellut myös sitä, että yksityiset asiat on hyvä pitää erillään julkisista työnhakuun linkatuista profiileista ja kanavista. Julkisuuskuva on työnhakijalle todellä tärkeää. Harkitsemattomat kommentit ja videot profiilissa voivat olla merkittävä este uuden työpaikan saamiselle.

Oikein paljon tsemppiä työnhakuun! Projektistasi on varmasti käytännön hyötyä!
Lähetetty Pe, 12/02/2016 - 20:45
Aino Pippuri KIRJOITTI:
Moikka!

Kiitos paljon kommenteista Petra ja Mia! Juu, todellakin nykyään varmasti jo monessa paikassa täytyy antaa ensimmäisen haastattelu videon avulla tai videohaastattelulla ja sekös vaatiikin hieman totuttelua koko ajatukseen! Niitä täytyy alkaa harjoitella! Tsemiä myös teille!
Lähetetty Ma, 12/05/2016 - 19:04