Lisää sisäisiä klikkauksia!

Ideointia

Kiireinen työpäivä käynnissä ja pitäisi löytää nopeasti apua ongelmaan. Mitä tehdä? Päätän kokeilla intranetista muutamalla hakusanalla, mutta tulokset ovat ihan jotain muuta kuin mitä olen etsimässä. Pitkän salapoliisityön jälkeen lopulta löydän oikean henkilön vastaamaan kysymyksiini. Kuulostaako tutulta? Minulle tämä on jokapäiväinen riesa ja vie hirvittävästi työaikaa ja aiheuttaa turhautumista.

Suuntaa etsimässä

Aloittaessani Yritysviestinnän uudet ympäristöt -kurssin syyskuussa, osastollamme alettiin sopivasti suunnitella intranet-sivuston uudistusta. Viimeisimmässä työtyytyväisyyskyselyssä intranetin toimimattomuus oli noussut voimakkaasti esiin ja asialle piti tehdä jotain.

Tiedustelin esimieheltäni, voisinko suunnitella intranetin uudistusta opintojen kehittämistehtävänäni ja hän oli innostunut ajatuksesta. Niinpä sain vastuulleni oman osastomme sivuston uudistamisprojektin. Tavoitteena on uudistaa osaston ilme kuvien, työntekijäesittelyiden ja ajankohtaisten kirjoitusten avulla.

Syksy on on mennyt vauhdikkaasti: olen kartoittanut projektiryhmän ideoita, suunnitellut sivuston rakennetta sekä keskustellut talomme viestintä- ja mediaosaajien kanssa. Miten paljon uusia ideoita olenkaan saanut!

Aivan kaikkia ajatuksia emme pysty toteuttamaan, sillä intranetin tekninen alusta on jo muutaman vuoden takaa ja asettaa rajoitteita esimerkiksi kuvien ja linkkien osalta. Mutta sivustolla tulee olemaan paljon uudistuksia vanhaan verrattuna!

 

Projektibudjettiin pelivaraa

Yhden tärkeän opin olen tämän syksyn aikana saanut: varmista aina projektin budjetti etukäteen. Lähdimme liikkeelle sillä ajatuksella, että teemme kaiken itse. Ei kannata. Meillä kenelläkään projektiryhmässä ei ole aiempaa kokemusta vastaavasta uudistusprojektista, joten päätimme tukeutua ammattilaisten apuun.

Sovimme, että vastaamme itse sisällön tuottamisesta, mutta ostamme visuaalisen ilmeen suunnitelun mediaosastolta. Tähän sisältyy kuvapainikkeiden luonti, joihin meidän oma taitomme ei riitä. Olen tyytyväinen päätökseen hyödyntää viestintä- ja mediosaston apua, mutta se tietysti kannattaa huomioida projektin budjetissa. Ammattilaisten, kuten AD:n ja valokuvaajan, työaika sekä kuvapankin käyttäminen voivat olla merkittävä kuluerä sisäisestikin toteutettuna.

Odotusta ilmassa

Nyt suurimmat päätökset on tehty, visuaalisen ilmeen ensimmäiset layout-kuvat hyväksytty ja koko osastolle varattu aika valokuvaajalle. Kollegoilla on perhosia vatsassa, kuvien julkaisua odotetaan innolla. Minua jännittää, erottuvatko uudet sivut edukseen ja saammeko lisättyä kiinnostusta osastoamme kohtaan.

Joka tapauksessa uudet sivut lisäävät tietoa osaston vastuualueista ja tiimien tehtävistä sekä tuovat kaikkien kasvot lähemmäs lukijaa valokuvien avulla. Blogin kirjoittamisestakin on ollut puhetta, mutta se saattaa siirtyä myöhemmäksi. Tavoitteena on julkaista säännöllisesti uutisia ajankohtaisista asioista.

Minä olen ollut enemmän kuin tyytyväinen uudesta aluevaltauksesta viestinnän parissa. Rohkeasti vain mukaan vastaaviin projekteihin! Hyppy tuntemattomaan kannattaa ja tuo säpinää normaaliin arkeen. Innokkaana odotan, minkälaisen vastaanoton sivustomme saa. Tarkoitus olisi julkaista ne vielä ennen joulua ja aloittaa uusi vuosi uudella entistä informatiivisemmalla viestinnällä!

HM Nordström KIRJOITTI:
Hei Mia ja kiitos blogikirjoituksestasi!
Ihanaa lukea näitä kirjoituksia, kun kaikki tuntuvat niin valmiilta kirjoittajilta. Samoin sinun kirjoituksesta paistoi ne tärkeimmät jutut: napakka ja mielenkiintoa herättävä aloitus, hyvä aiheen rajaus ja positiivinen lopetus. Kirjoitustyylisi on joko valmiiksi mukavaa luettavaa tai sitten projektisi hiomaa. Aiheeksi olit onnistunut saamaan sellaista, mistä on jatkossa hyötyä kaikille. Vielä ei ehkä ole varmaa, mikä on lopputulos, mutta sitä voi kehittää edelleen. Innostuksesi aiheeseen paistoi läpi koko kirjoituksen. Kuvat olivat kivasti sijoiteltuja ja hauskan geometrisiä.

Jotain kehitettävää? Nyt on kyllä vaikea keksiä, mitä olisin kaivannut tehtävän toisin. Pidin kirjoituksesta sen verran paljon, etten osaa sitä oikein muuttaa muuksi. Ainut, jos keksimällä keksitään, voisi olla budjettikappale. Huomaa, heti kun aihe on vähänkin kuivempi, tulee siihen tartuttua. Eli jollain tapaa otsikko ei kohdannut sisältöä. Se olisi voinut olla vaikka "sisäisesti vai ulkoisesti toteutettuna?". Kuitenkin kyseisessä kappaleessa oli niin hyvää pohdintaa ja sopivasti asiaa esitettynä, ettei yksi otsikko sitä miksikään muuta. Tsemppiä projektin jatkolle ja tulevalle valmistumiselle!
Lähetetty Ke, 11/30/2016 - 19:05
Petra L KIRJOITTI:
Moi Mia!

Olipa mukava lukea projektistasi. Blogitekstistäsi paistoi kyllä onnistumisen ilo sekä innostuksesi asiaan.

Oli mielenkiintoista lukea, miten lupaavasti projekti oli lähtenyt käyntiin ja mitä kaikkia ”luuloja” teillä oli projektista ennakkoon. Kaikki ei aina suju niin kuin elokuvissa, mutta hienosti olitte löytäneet asioihin kompromisseja.

Olisipa kiva olla kärpäsenä katossa katsomassa teidän valokuvaussessiota ja sen lopullisia tuotoksia. Uskon, että ammattikuvaaja saa kasvonne loistamaan ja niistä tulee hieno osa uutta sivustoanne. Kuten itsekin kirjoitit, niin kaikkea ei kannata tehdä itse, vaan ottaa ammattilaisia avuksi. Tällöin lopputulos on varmasti laadukas, vaikka projektin budjetti hieman ylittyisikin.

Hienoa, että menit projektissasi oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Se kannattaa ja palkitsee lopussa. Uuden oppinen luo aina motivaatiota. Onnea uudelle intranetille ja tsemppiä sen parissa! Toivottavasti se saa yhtä innostuneen vastaanoton kuin itsekin olet asiasta! Se on paras palkinto tehdystä työstä.

Mukavaa joulunodotusta ja tsemppiä loppuopiskeluun!
Lähetetty Ke, 11/30/2016 - 22:04