Laatikot järjestykseen!

Hyvässä järjestyksessä olevat eteisen laatikot

Arkiaamut ovat usein varsin värikkäitä ja äänekkäitä perheessämme. Kaikkia väsyttää ja vähän kiukuttaa, myöhässäkin ollaan. Yritän helpottaa aamujamme huolehtimalla seuraavan päivän tavarat valmiiksi jo edellisenä iltana. Siitä huolimatta lähes joka aamu jotakin on hukassa: hattu, hanskat tai huivi. Kun aamukiireessä lähdön hetkellä penkoo eteisen laatikoita ja etsii kuopuksen pinkkiä kimallepipoa, ovat vitsit aika vähissä!

Organisaatiomme vanha intranet oli kuin kotimme eteisen laatikot: varsinainen sekamelska kaikenlaista – ja niin suurissa määrin ettei kukaan halunnut tarttua siivousprojektiin.  Eteisemme laatikoissa on sikin sokin viime kesän lippisten ja parittomaksi jääneiden sormikkaiden kanssa kuluvan talven uudet rukkaset ja pipot. Arvaahan sen, että on täysin tuurista kiinni, löytääkö moisesta kaaoksesta etsimäänsä.

Siksipä uusi intranetimme tuntuukin aivan huikean siistiltä!  Uudessa intrassa pääosioiden (palvelut, toimintaohjeet, tietojärjestelmät, materiaalit ja In English) sisällöt on jäsennelty laatikoihin aihealueittain. Esimerkiksi ohjeet – pääosiossa oman laatikkonsa ovat saaneet

 • henkilöstöasiat
 • talous
 • työterveys ja työsuojelu
 • työvälineet ja toimitilat
 • projektienhallinta
 • asianhallinta ja tietoturva
 • julkaiseminen ja viestintä
 • poikkeukselliset tilanteet.

Laatikoiden sisällöt ovat linkkeinä näkyvillä kunkin osion pääsivulla yhdellä silmäyksellä, mikä helpottaa asioiden löytämistä. Ja mikä parasta – uuden intramme hakutoiminto toimii mainiosti! Toimiva haku tarjoaa ratkaisun tilanteeseen, jossa haettava asia ei löydy suoraan pääosion etusivulta.

Itse harkitsen vakavasti eteisen laatikoiden järjestelyprojektiin tarttumista: hatut yhteen, hanskat toiseen ja huivit kolmanteen laatikkoon…

Profile picture for user Heli H.
Projekti

Intrasta apua arkeen?

Organisaatiomme intranet uudistuu. Samoin uudistamme parhaillamme myös organisaatiomme toimintajärjestelmää, joka näkyy henkilöstölle selkeimmin intranetissa olevien erityyppisten aineistojen kautta. Jatkossakin intranetin yksi perustehtävistä on siis olla paikka, josta työntekijämme löytävät tarvitsemansa ajantasaisen aineiston työnsä tekemisen tueksi. 

 Tavoitteenani tässä kehittämisprojektissa on: 

 • toimintajärjestelmämme dokumentaation tarkoituksenmukainen sijoittaminen uuden intran rakenteessa
 • erityisesti toimintaohjeet-osion sisältörakenteen luominen käyttäjäystävälliseksi
 • konkreettisten hyötyjen esiin nostaminen intrauudistuksen ja toimintajärjestelmän käyttöönoton yhdistämisestä.
Kati Murto KIRJOITTI:
Kiitos hyvästä postauksesta. Meillä on työpaikalla ollut intran kanssa tosi paljon ongelmia. Aikanaa se tehtiin liian suurin elkein ja lopputulos oli sekamelska, jossa ei ollut päätä eikä häntää ja kaiken lisäksi pohja, jota kukaan ei osannut kunnolla käyttää. Nyt olemme tekemässä uutta intraa, joka pohjautuu blogimaiseen ulkomuotoon. Se on simppeli ja helppo käyttää ja sinne tulee vain tärkemmät asiat. Lisäksi haku toimii kätevästi hakukentän kautta tai sanapilvestä. Minun mielestäni intrassa kannattaa lähteä pienin askelin liikkeelle ja kehittää matkalla lisää. Jos tekee liian nopeasti liian vaikean paketin täynnä epäolennaisuuksia, kukaan ei siitä hyödyö.
Lähetetty Su, 12/18/2016 - 20:46