Työnhaun kiemuroita somessa

"Apua! Uusi työpaikka pitää löytää, mutta miten?" 

 

Pohdin tuota kysymystä alkusyksystä, jolloin uuden työpaikan etsiminen tuli ajankohtaiseksi määräaikaisen työsuhteeni päättymisen lähestyessä. 

 

 

Sosiaalinen media avuksi työnhakuun

 

Päätin panostaa sosiaalisen median voimaan työnhaussani. Olin joskus useampi vuosi aikaisemmin luonut LinkedIn-profiilin, joka oli jäänyt keskeneräiseksi. Ensi töikseni laitoin sen edustuskuntoon. Kyllä siinä mukavasti hurahti pari iltaa, kun päivitin CV-tietojani ja hain kontakteja profiililleni. Samalla mietin, miten voisin muita sosiaalisen median profiileja mahdollisesti hyödyntää työnhaussani. Sitä varten loin About.me-sivun, joka tukisi työnhakuani somen muissa kanavissa.

 

Facebookissa en erityisemmin rummuttanut työhakuani, mutta liityin pariin työnhaku-ryhmään ja siellä jaoin About.me-sivuani pari kertaa. Twitterissä puolestaan lähdin seuraamaan rekrytoijia sekä muita työnhakuun liittyviä tahoja. Twitterissä myös twiittasin About.me-sivuani, jonka myös linkitin profiiliin. Pinterestistä puolestaan hain inspiraatioita visuaaliseen puoleen.

 

Halusin myös uudistaa CV ja sainkin siihen piristäviä ideoita Pinterestistä. Jälleen pari iltaa meni mukavasti Wordin kanssa "taistellessa", mutta lopussa kiitos seisoi ja olin tyytyväinen CV:n visuaalisesti ilmavampaan ulkoasuun. Pinterestin innoittamana tein myös CV:lle sen luettavuutta helpottamaan aikajanan. Olin niin tyytyväinen itseeni, koska nyt minulla oli käytössä visuaalisesti selkeä kokonaisuus liitettäväksi hakemuksen mukaan.

 

 

Työnhaku käyntiin

 

Verkostoiminen työnhaun merkeissä alkoi hyvää vauhtia syyskuun loppupuolella. LinkedIn-profiilini yhteyksien määrä kasvoi mukavasti. About.me-sivuani oli syyskuun 16. päivänä käynyt katsomassa ennätykselliset 314 henkilöä - vain muutama päivä sen jälkeen, kun olin luonut sivun. Kävijöitä on ollut sen jälkeen tasaisesti koko ajan, tosin ennätyksiä rikkovia lukuja ei kuitenkaan.

 

Twitterissä sain muutaman rekrytoijan seuraajakseni. Tunnustan, etten ole kovin ahkera twiittaamaan, mutta yritin nyt aktivoitua siinäkin. Tosin se jäi siihen aloittamiseen.

 

Huomasin, että LinkedIn tarjoaa käyttäjilleen kokeiltavaksi Premium-jäsenyyttä ilmaiseksi ensimmäiseksi kuukaudeksi, minkä jälkeen se on maksullinen. Päätin, että kokeilen Premium-jäsenyyttä vähän myöhemmin, ellei työnhaku tahdo käynnistyä perusjäsenyyden puitteissa. LinkedIn lupaa Premium–jäsenyyden tarjoavan parempia mahdollisuuksia unelmatyöpaikan löytämiseen. Toimiikohan se täällä meillä Suomessa? Se taisi olla yksi päällimmäisiä kysymyksiä mielessäni, kun pohdin Premium-jäsenyyden lupauksia. 

 

 

Tulosta alkaa syntyä

 

LinkedIn:ssä aloin seurata itseäni kiinnostavia yrityksiä ja niiden avoimia työpaikkoja. Seurasin aktiivisesti avoimia työpaikkoja myös Oikotien ja Monsterin kautta. Lähettelin hakemuksia uuden hienon CV-kokonaisuuteni kera avoimena oleviin kiinnostaviin työpaikkoihin. Aktivoiduin työnhakijaksi muutamaan rekrytointiin erikoistuneeseen yritykseen, kuten Eilakaislalle ja Manpowerille. Myös niihin profiileihin linkitin omat työnhakuani tukevat some-profiilit.

 

Puhelin alkoi soida! Lähettämäni hakemukset tuottivat yhteydenottoja. Mielestäni se oli onnistumisen merkki, koska olin aktiivisesti seurannut avoimia työpaikkoja vasta pari viikkoa. Lokakuun puolessa välissä löysin kaksi ilmoitusta avoimena olevista työpaikoista, joihin molempiin lähetin hakemukseni. Molemmista paikoista oltiin minuun melkein heti yhteydessä ja loppujen lopuksi sain uuden työpaikan toisesta.

 

Päätavoite saavutettu eli uusi työpaikka on löytynyt!

Profile picture for user Päivi M
Projekti

Työnhaku käyntiin somessa

Olen etsimässä uutta työpaikkaa ja hyödynnän siinä sosiaalista mediaa. Projektissani

  • päivitän LinkedIn -profiilini ja otan sen ahkerampaan käyttöön
  • seuraan rekrytoijia Twitterissä
  • nostan oman osaamiseni markkinoinnin uudelle tasolle
  • solmin mahdollisimman paljon kontakteja rekrytoivien henkilöiden kanssa
  • pyrin saamaan uuden työpaikan hyödyntäen sosiaalista mediaa.
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Moikka Päivi, onneksi olkoon uudesta työpaikasta :) Kerrot, että hait kahta työpaikkaa joista toisen sait, olisi mielenkiintoista kuulla auttoiko some sinua työpaikan saamisessa vai riittikö "perinteinen" hakeminen. Oliko teillä haastattelussa tai valintatilanteessa puhetta tästä? Mikä herätti rekrytoijan mielenkiinnon sinussa?
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 09:48
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Kiitos Meeri!
Rekrytoijan kanssa ei tullut puheeksi oliko esimerkiksi LinkedIn vaikuttanut rekrytointiprosessissa. Hakemuksen ja CV:n tietoihin olin liittänyt myös some-profiilieni linkit. Kävijöitä oli mm. LinkedIn-profiililla ja About.me -sivulla, jotka olin myös keskenään linkittänyt. Valitettavasti siitä minulla ei ole tietoa, kuinka moni rekrytoija kävi niitä katsomassa.
Kaikki kävi niin nopeasti ja koen etten päässyt kunnolla hyödyntämään somea tämän työnhaku projektin osalta.
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 09:48
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Hei Päivi,

Kiitokset sujuvasta blogikirjoituksesta ja omakohtaisen työnhaku kokemuksesi jakamisesta!

Sosiaalista mediaa voi näköjään hyödyntää monin eri tavoin työtä hakiessa. Oma hakemukseni ja CV:ni kaipaisi myös kipeästi uudistamista. Sain blogi kirjoituksestasi paljon hyviä vinkkejä! Työnhakija joutuu tosiaan näkemään jonkin verran vaivaa, että saa kaikki profiilit luotua.

Olisi tosiaan mielenkiintoista tietää, kuinka suuri merkitys sosiaalisella medialla on työn haussa ja toisaalta rekrytoinnissa. Onkohan siitä tehty mitään tutkimusta? Jos hakijoita samaan tehtävään on monia, mitä kanavia työnantajat olettavat työnhakijoiden käyttävän?

Onnea sinulle uuteen työhön!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 09:49
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Hei Päivi!

Olipa kiva lukea blogikirjoituksesi onnistuneesta työnhausta ja kuinka valjastit sosiaalisen median sitä varten. Uskon että oma pohdintasi ja eri kanavien haltuunotto toimi vahvuutenasi tässä työnhakuprojektissa.

Onnistumistarinasi kannustaa minuakin päivittämään ansioluettelon ja miettimään miten eri somekanavat voisivat toimia tulevaisuudessa käyntikorttinani, jos työnhaku tulisi ajankohtaiseksi. Taidan kuitenkin ensi hakea inspiraatiota Pinterestistä.

Onnittelut sinulle uudesta työstä ja työniloa!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 09:49