Some piristi työnhakua

Syyskuun puolen välin paikkeilla aloitin työnhakuni, jota päätin vauhdittaa sosiaalisen median avulla. Ensi töikseni päivitin LinkedIn -profiilini edustuskuntoon. Pari iltaa töitten jälkeen tuotti tulosta ja profiili oli valmis verkostoitumiselle. Samalla loin myös työnhakuani tukemaan About.me -sivuston, jonka linkitin Twitter -profiiliini. Facebookissa liityin pariin työnhaku-ryhmään. 

 

Pinterestistä hain inspiraatiota CV:ni visuaalisen puolen päivittämiseen. Uusi ilmavampi  ulkoasu CV:lleni syntyi parin illan aikana. Lisäksi tein CV:n luettavuutta helpottamaan aikajanan, johon merkitsin koulutus ja työkokemus tiedot rinnakkain. Olin enemmän kuin tyytyväinen uuteen raikkaampaan CV kokonaisuuteen. Näillä uudistuksilla oli hyvä aloittaa syys-lokakuun vaihteessa aktiivisempi työnhaku!

 

 

Tulosta tuli

 

Seurasin avoimia työpaikkoja niin LinkedIn:in kuin Oikotien ja Monsterin kautta. Lähettelin itseäni kiinnostaviin avoimiin työpaikkoihin hakemuksia, jotka tuottivat tulosta. Iloitsin, että työnhakuni oli vasta alussa ja olin jo saanut yhteydenottoja.

 

Lokakuun puolessa välissä löysin kaksi avoimena olevaa työpaikkaa, joihin molempiin lähetin hakemukseni. Toisesta sain heti seuraavana päivänä yhteydenoton ja kutsun haastatteluun. Ei mennyt montaa päivää, kun toisestakin otettiin yhteyttä! Olin todella iloinen, kun parin haastattelukieroksen jälkeen olin saanut työpaikan. 

 

Kaikki kävi nopeasti reilun parin viikon sisällä. Näin jälkeen päin katsottuna mielestäni en edes ehtinyt kunnolla aloittaa sosiaalisen median hyödyntämistä työnhaussa, kun olin jo saanut uuden työpaikan. 

 

 

Mitä opin?

 

Paljon hyviä eväitä tämän projektin myötä tuli reppuun. Nyt minulla on ajan tasalla oleva LinkedIn-profiili, jota on helppo täydentää ja pitää yllä ammattillista verkostoa. Projektin alkuvaiheissa pohdin, miten ja millaisilla keinoilla hyödyntäisin somea työnhaussani. LinkedIn-profiilin päivittämisen koen yhdeksi tärkeimmäksi askeleeksi: uskon, että sen kautta tulevaisuudessa entistä enemmän rekrytään osaajia.  

 

Lisäksi tämä projekti antoi minulle rohkeutta hyödyntää somea työhaussa entistä enemmän, mikäli siihen on tulevaisuudessa tarvetta. Oman osaamisen markkinointi on hyvä osata nostaa näkyville somessa. Kieltämättä minua hieman harmittaa, etten päässyt sitä harjoittelemaan tässä projektissa aivan niin paljoa kuin olin suunnitellut.

 

Mielestäni oman osaamisen kehuminen on meille suomalaisille vielä sen verran uutta ja sen harjoittelu olisi ollut minullekin paikallaan. Projektin alkuvaiheissa pohdin itseni markkinointia paljon ja tutustuin muiden  tekemiin työnhakua tukeviin sivustoihin. Yritin ottaa muilta oppia. Ehkä tulevaisuudessa pääsen hyödyntämään näitä oppeja enemmän myös käytännössä. 

 

Päätavoitteeni oli saada uusi työpaikka ja siinä onnistuin nopeammin kuin osasinkaan kuvitella. Koska olin niin innostunut päivittämään LinkedIn-profiiliani ja CV:ni visuaalisuutta, olin ihan uudella tavalla motivoitunut myös seuraamaan itseäni kiinnostavia avoimia työpaikkoja. Halusin päästä näyttämään rektytoijille uutta hienoa LinkedIn-profiiliani sekä raikkaampaa CV:täni, joihin olin enemmän kuin tyytyväinen! 

 

Mielestäni onnistunut työnhaku vaatii motivaatiota ja uskoa omaan osaamiseen. Tämä projekti motivoi minua työnhaussa heti alusta alkaen. Sain kipinää kokeilla jotain uutta eli somea työnhaussa. Valitettavasti en osaa sanoa, kuinka paljon juuri some auttoi työpaikan saamisessa. Ainakin se motivoi minua itseäni työnhakijana, mikä oli tärkeintä. Tulevaisuudessa varmastikin hyödynnän somea entistä enemmän, jos työnhaku tulee ajankohtaiseksi uudellen.

Profile picture for user Päivi M
Projekti

Työnhaku käyntiin somessa

Olen etsimässä uutta työpaikkaa ja hyödynnän siinä sosiaalista mediaa. Projektissani

  • päivitän LinkedIn -profiilini ja otan sen ahkerampaan käyttöön
  • seuraan rekrytoijia Twitterissä
  • nostan oman osaamiseni markkinoinnin uudelle tasolle
  • solmin mahdollisimman paljon kontakteja rekrytoivien henkilöiden kanssa
  • pyrin saamaan uuden työpaikan hyödyntäen sosiaalista mediaa.
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Hienoa kuulla, että tuo sosiaalisen median kanavien päivittäminen auttoi saamaan uuden työpaikan. Tämä antaa myös itselleni motivaatiota ja uutta intoa päivittämään CV:tä ja ylläpitämään sitä mahdollisia uusia urakuvioita varten.
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 09:27
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Yritysviestinnän kurssi on taas alkanut ja täällä lueskellaan mielenkiinnolla teidän viime kurssilaisten blogipostauksia.

Kiva, että sait työpaikan noin nopeasti. Rektytointiprosessissa arvostetaan takuulla sitä, että työnhakija hallitsee digitaalista viestintää ja osaa hyödyntää somea monessa asiassa. Kävin LinkedIn profiilissasi ja se näytti hyvätä. LinkedIn on oikeasti työelämää ajatellen tärkeä kanava ja sen kautta useat työpaikat löytävät tekijän. Sain itse hiljattain yhteydenoton ulkomailta, rekrytoija otti yhteyttä minuun pelkän LinkedIn profiilin perusteella.

About.me on uusi tuttavuus, johon aion tutustua. Kiitos vinkistä.

Olen itse samoissa työnhaku-ajatuksissa ja taidan tehdä vielä esittelyvideon itsestäni työhakua vauhdittamaan. Siitä tuleekin mielenkiinotoista.

Mukavaa syksyä!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 09:27
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Sinulla on ollut mielenkiintoinen projekti, joka on tuottanut parhaan mahdollisen tuloksen! Blogisi antoi hyviä vinkkejä meille muillekin mistä voisi lähteä liikkeelle. Itse ainakin olin tuudittautunut ajatukseen, että CV on tylsä, end of. Ansiostasi aion itsekin tutustua tähän "raikkaaseen CV:hen" :) Myös minulle About Me oli vieras ennen tätä, ja kun tsekkasin malleja, niin aika makeita juttuja ovat ihmiset tehneet.

Kieltämättä itsellenikin jäi fiilis, että tässäkö se nyt oli? Eikö sinun muuta tarvinnut tehdä töitä saadaksesi? Jotkut varmasti joutuvat näkemään enemmän vaivaa ja viemään somen hyväksikäyttöä vastaavissa tilanteissa pidemmälle, mutta hei, mission completed :) Onnittelut sinulle, ja toivottavasti olet viihtynyt uudessa työpaikassasi.
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 09:27
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Onnittelut uudesta työpaikasta ja kiitos kun olet jakamassa innostavaa kokemustasi. Olen saman projektin äärellä ja sain hyviä ajatuksia myös omalle ”somen” nostolleni. Kävin kurkistamassa Linkedinissa osaajaprofiiliasi. Hyvältä näyttää! Samalla reissulla pyysin sinua verkostooni.

Olen itsekin ajatellut, että teen osaajaprofiilin ja muut työnhakuun liittyvät prosessit sellaiseksi, että niiden toteuttaminen on motivoivaa. Se auttaa juuri sopivan työpaikan löytämisessä, kuten sinulla kävi. Yllätyin, että tulokset syntyiät niin nopeasti. Työnhakusi kanavat ovat olleet oikeissa paikoissa oikeaan aikaan ja sen jälkeen asiat alkoivatkin rullamaan haluamasi suuntaan. About.me on minulle uusi tuttavuus, johon aion tutustua.
Mukavaa syksyä!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 09:28
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Sinulla on ollut todella onnea työnhakukampanjasi suhteen tai toimit alalla, jolla ei ole samanlaista ylitarjontaa osaajista kuin omalla alallani. Olen hakenut jo useamman vuoden ajan töitä somea apuna käyttäen, mutta en ole onnistunut vakuuttamaan työnantajia osaamisestani. Siten sinä olet ilmeisesti onnistunut tiivistävään osaamisesi onnistuneesti ja myyvästi Linkedin-profiiliin. Kunpa minuakin onnistaisi!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 09:28
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Kirjoituksesta saa kuvan kuinka innostunut olet asiastasi. Selvästikin sinulla on ollut tsemppi päällä enkä yhtään ihmettele, että tuolla asenteella löysit uuden työpaikan.

Mielestäni some on työnhakukanavana aikaa vievä väline. Mahdollisuuksia on paljon ja monet niistä täysin uusia tuttavuuksia. Monelle voi tuntua ylivoimaiselta siirtyä uudenlaiseen työnhakuun uusien digitaalisten kanavien myötä. Itse on työskennellyt saman työnantajan palveluksessa yli viisitoista vuotta. Sinä aikana työnhaku on mullistunut täydellisesti. Itsekin ottaisin mielelläni vinkkejä oman Linkedin profiilini muokkaamiseen. Nyt olen tyytyväinen, että se yleensäkin on tullut luotua!

Kiitos sinulle vinkistä about.me sivusta! Se olisi mielenkiintoinen lisä profiiliin liitettäväksi. Aurinkoista syksyä!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 09:29
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Sekä kirjoitus että aihe olivat mielenkiintoisia! Lopputulos oli selvästi enemmän kuin toivottu ja sinänsä hauskaa, että opintojen kannalta olisi ollut mukava, jos projekti olisi kestänyt pidempään. Matkan tekemistä kannattaa arvostaa eikä kiirehtiä perille :) Mutta mutta varmaksi ei Päivikään somen voimaa voinut tunnustaa. Oma innostus saattoi olla tärkeämpää. Niin tai näin suunnitelmallisuus kannattaa. Eikä päivitykset mene hukkaan.
Toivottavasti tällaisia onnistumisia syntyy useita!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 09:29
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Hei Päivi, olipa kiva lukea huikean hyvin onnistuneesta työnhakuprosessista! Kurkkasin myös LinkedIn-profiilisi, joka ainakin itselleni nosti riman korkealle, kun oman profiilin työstöä pitäisi aloitella :)

Toisinaan somekanavien sisällöt saattavat olla piste i:n päälle työnhaussa, mutta varmasti yhtä merkityksellistä on omien vaikutusmahdollisuuksien lisääntyminen. Voi tehdä muutakin, kuin vain laittaa niin sanotusti paperit sisään ja katsoa miten käy. Työnhausta on tullut mielestäni monella tapaa aktiivisempaa ja samalla ehkä innostavampaa. Toisaalta kolikolla on aina kääntöpuolensa, joten kyllä tämä digiaika varmasti uusia haasteita ja hankaluuksiakin tuo :)
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 09:29
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Hei Päivi,

Sinulla on ollut todellakin onnistunut projekti ja hienoa että tämän kurssin avulla siitä tuli mahdollista! Kiinnostuin blogikirjoituksestasi koska itselläni on samankaltaisia ajatuksia ja päätin myös ottaa kurssin projektiksi oman cv:n päivittämisen ajan tasalle sekä oppia hyödyntämään somea työnhaussa.
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 09:30
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Hei,

Ihan mielettömän menestyksekkäältä vaikuttaa työnhakusi, onnea!

Olen saanut itse muutaman yhteydenoton Linkedinin kautta, jossa rekrytoijat ovat kysyneet kiinnostustani avointa paikkaa kohtaan. Työnhaku ei ole ollut itselleni ajankohtainen, mutta viimeistään nämä viestit ovat vahvistaneet käsitystäni ja vakuuttaneet, että Linkedin on mahtava kanava työn hakuun. Profiilin on oltava kiinnostava, ajantasainen sillä CV:si on kaikkien nähtävillä. Kuten työnhaussa yleensäkin, itsestään on hyvä pitää meteliä. Tämä mielestäni merkitsee aktiivista jakamista ja tykkäämistä Lindeinissä.
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 09:30
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Hei Päivi,

Huikea menestystarina sinulla! Hienoa kuulla miten nopeasti löysit itsellesi uuden työpaikan. Juuri tarinasi osoittaa sen, millainen merkitys selkeällä LinkedIn-profiililla ja CV:llä rekrytointimarkkinoilla on. Sait uuden työpaikan nopeasti, koska teit sen eteen kovasti töitä ja hyödynsit somea työnhaussa.

Tarinasi kiinnostaa minua kovasti, koska olen lähitulevaisuudessa aloittamassa uuden työpaikan hakemisen ja suunnitelmissani on myös LinkedIn-profiilin ja CV:n päivitys. Haluan oppia hyödyntämään somea työnhaussa sekä tuomaan oman erityisosaamiseni paremmin esille.

Menestystä uuteen työhösi!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 09:32