Innovointi jatkukoon, Intrassa tapahtuu jatko-osa

Kun osastolla aletaan suunnitella tai toteuttaa mitä tahansa uusia ideoita tai innovaatioita, siitä on aina monta osapuolta saamassa hyötyä. Ne, jotka ovat työryhmässä, saavat ideoinnista ja työstämisestä tyydytystä ja uutta osaamista. Toisaalta myös ryhmän ulkopuolella olevat hyötyvät, koska saavat toteutuksesta uusia toimintamalleja ja työkaluja käyttöönsä. Ja kun työn tekeminen tehostuu uusilla ideoilla, myös työnantaja hyötyy. 

Hyöty näkyy myös asiakkaille, kun palvelu paranee ja toimitukset nopeutuvat. Näin asiakastyytyväisyys kasvaa  ja yhtiön tuottama arvo asiakkaalle lisääntyy. Uskon, että mikä tahansa parannus työn tehokkuudessa tai henkilöstön osaamisessa ei näy pelkästään yhtiön sisällä, vaan heijastuu myös talon ulkopuolelle asiakasrajapintaan. Mitä osaavampi ja innostuneempi henkilöstö, sitä parempi tuotos asiakkaalle. 

Nyt kun me viestinnän kehittämisprojektien tekijät olemme kahlanneet läpi ensimmäiset askeleet innovointiprosessissamme, on aika lähteä keksimään uusia innovaatioita entistä kokeneempana innovaattorina. Ja kun samalla saadaan digiviestintään uusia työkaluja, kuten entistä sosiaalisempi sähköpostijärjestelmä, niin idealaarit varmasti avautuvat uuteen kevääseen. 

Mikäs sen mukavampaa kuin joulunpyhien jälkeen vaihtaa tonttulakki innovaatiohattuun!

Vilma Kuke KIRJOITTI:
Hei Marko,

Hienoa huomata, että olet intoa täynnä suuntaamassa katsetta kohti alkavaa vuotta ja uusia kehittämishaasteita!
Minua kovasti kiinnostaisi tuo postauksessasi mainitsema "entistä sosiaalisempi sähköpostijärjestelmä". Osaatko kertoa tästä hieman lisää?

Iloista joulumieltä!
MariaK.
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 09:24
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Mielenkiintoinen aihe ja itseäni läheltä liippaava. Tuo ydin olikin tuossa mainitsemassasi lauseessa "Mitä osaavampi ja innostuneempi henkilöstö, sitä parempi tuotos asiakkaalle." Asiahan on juuri näin. Nyt yli puoli vuotta myöhemmin olisi mielenkiintoista kuulla, mitä innovaatioita on vielä syntynyt ja mitä on kehitteillä.
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 09:24
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Hei Marko!

Kuten blogissasi toteat, työyhteisön toiminnan kehittämisestä hyötyvät monet tahot joko suoraan tai välillisesti. Digitaalinen viestintä on lähes rajaton leikkikenttä toimintatapojen kehittämisestä kiinnostuneelle henkilölle. Digitaalisen viestinnän keinot ja kanavat myös kehittyvät jatkuvasti, joten uusia näkökulmia viestintään on varmasti tarjolla.

Työyhteisön tehokkuuden kasvattaminen ja samalla henkilöstön osaamisen lisääminen ovat varmasti tavoittelemisen arvoisia päämääriä kehittämistyölle. Ja kuten toteat nälkä kasvaa syödessä ja onnistumiset kehitystyössä ruokkivat motivaatiota. Toivottavasti työyhteisösi on myös riittävän kypsä omaksumaan uudet keinot ja periaatteet. Tämä ei todellakaan ole itsestäänselvyys.

Tekstistäsi saa vaikutelman, että olet aidosti innostunut kehittämisestä. Useita kuukausia on kulunut blogikirjoituksesi julkaisusta tähän päivään. Toivottavasti positiivinen asenteesi on kestänyt ja innostus on muuttunut konkretiaksi. Olisi mielenkiintoista lukea, mitä olet saanut aikaan…
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 09:25