Myrskyn silmässä - työkalupakki tavoitteena

Johtamisviestinnän opintojaksolla työstämme toimitusjohtajan blogia pitäville tai sellaista suunnitteleville yrityksille käytännönläheistä työkalupakkia. Projekti aloitettiin helmikuun alussa ja valmista sisällöntuotannon osalta pitäisi olla toukokuussa ennen Suvivirren laulua. Työkalupakin editointi ja ”paketointi” jatkuu mainostoimistossa koko kesän.

Case-yritykset - kuka uskaltautui mukaan?
Projektissa on mukana kolme case-yritystä; Management Events, Leirikesä ry ja Haaga-Helia. Yritykset pääsevät testaamaan heti tuoreeltaan pakin antia. Mukaan lähteneillä case-yrityksillä on jo johdon tai toimitusjohtajan blogi tai ne ovat vastikään päättäneet perustaa sellaisen.

Case-yritykset hyötyvät projektista siten, että ne saavat opiskelijaryhmältämme ulkopuolista näkökulmaa ja palautetta nykyisiin toimitusjohtajan blogikirjoituksiinsa. Tarjoamme kirjoittajille konkreettisia ja testattuja ideoita blogiviestinnän ja johtamisviestinnän kehittämiseen.

Työnjako pakottaa yhteistyöhön
Projektiryhmiä on kaikkiaan kahdeksan, ja jokainen niistä on keskittynyt omaan erikoisalueeseensa. Projektiaikataulu on tiukka, joten projektiryhmien sisällä on haasteellista saada asiat valmiiksi ajallaan. Lisähaastetta tuo se, että ryhmät ovat riippuvaisia toistensa tuotoksista. Eli yhteistyötä tiimien välillä tarvitaan!

Blog

BlogEnsimmäisiä tunteita alkuun oli, että jos laittaa 40 AIKUISopiskelijaa (!) tekemään yhtä projektia, siitä ei voi tulla kuin sotku. ”Oikeesti, yksi projekti koko ryhmälle - onks tää totta?”

Case-yritysten odotukset lopputuotoksesta ovat varmasti korkealla, mikä ei ainakaan mitenkään vähennä opiskelijoiden paineita. Haasteena on saada kokonaiskäsitys projektista, koska tekeminen on jaettu niin monelle ihmiselle. ”Kyllä tämä tästä” on kuitenkin päällimmäisenä tiimiläisten mielissä.

Tunnelmia - kyllä pärjätään!
Aikatauluhaasteista huolimatta luovuttaminen ei ole käynyt mielissä. Kantava ajatus on se, että lopussa kiitos seisoo: tämä projekti runnotaan onnistuneesti läpi - no matter what - ja kuukauden päästä jo kilistellään maljoja! Tärkeää on nyt vain jokaisen ryhmän tunnistaa oma roolinsa kokonaisuudessa, jotta yhteinen päämäärämme pysyy kirkkaana. 

Pelottomasti eteenpäin, vaikka emmehän me aikuiset mitään pelkää!?

ryhmä

Profile picture for user Sanna Pitkänen
Projekti

Työkalupakkia työstämässä

Johtamisviestinnän opintojaksolla työstämme toimitusjohtajan blogia pitäville tai sellaista suunnitteleville käytännönläheistä työkalupakkia. Työssämme on mukana kolme case-yritystä, jotka pääsevät testaamaan pakin antia jo kevään aikana. 

Yhteisen matkamme aikana kuvaamme blogissamme  mm.

  • ryhmien oppimisia
  • tekemisen meininkiä
  • haasteita ja onnistumisia
  • fiiliksiä