Jaksaa jaksaa!

Kuulaat, pirteät syyspäivät ja kaikki rullaa -fiilis on vaihtunut loppuvuoden kaamokseen ja pienoiseen kaaokseen. Miten käy blogini? Vastaus on, että nyt jos koskaan on sen aika! Huomaan itse tarvitsevani blogiani jopa enemmän kuin aiemmin ja ilokseni olen saanut huomata, että se kiinnostaa muitakin.

Löysin lähikirjastoltamme jälleen uusia mielenkiintoisia tuulia mindfulness-maailmasta. Sit in stillness -istunnoissa tarkoitus on nimen mukaisesti istua hetki täysin hiljaa yhdessä. Ajattelin mennä kokeilemaan ja hakemaan hiljaisuudesta uutta energiaa. Kotiin tullessani tunnelmat olivat vesisateestakin huolimatta taas astetta kevyemmät ja fiilis blogin kirjoittamiseen nousi uusiin sfääreihin. Kuinka mukavaa olisi jakaa tämäkin kokemus muille!

Olen syksyn mittaan huomannut, että minulta löytyy tämän tästä hetkiä, jotka istuvat hyvinvointiteemaan ja joista voisin kirjoittaa. Ja kun innostus on kohdillaan, löytyy aina myös se pieni hetki.

Mihinkäs sitä alkaisi raapustamaan?

Olen tutustunut projektin myötä blogin luomiseen: pohtinut rakennetta, teemasanoja sekä näkyvyyttä, ja suunnitellut sisältöä. Sopivaa blogialustaa etsiessäni eksyin blogimarkkinointi.fi sivustolle. Sivustolla oli kuvattu erilaisia blogin julkaisualustoja ja sieltä löytyivät myös napakat ohjeet siihen, mitä kannattaa huomioida blogialustaa valittaessa.

WordPress oli yksi alusta, jota suositeltiin harrasteblogeihin. Se on ilmainen ja siinä on hyvät muokkausmahdollisuudet. WordPressiä kehuttiin myös helppokäyttöiseksi. Lisäksi sain suosittelut kurssikaverilta. Näin päädyin valitsemaan sen oman blogini alustaksi.

Wordpressin sivut ovat todella helppokäyttöiset ja blogin ulkoasun teemavaihtoehtoja löytyi useita. Päädyin lopulta valitsemaan teeman, joka korostaa valokuvia, sillä valokuvat merkitsevät itselleni paljon ja sopivat blogini mindfulness-aiheeseen.
 

Talvi


 
Mitä kaikkea kivaa sitä kertoisikaan?

Blogini visuaalinen ilme alkaa olla pitkälle suunniteltu, samoin sisältö. Ensimmäinen julkaisu vielä tarvitaan, niin homma pyörähtää käyntiin. Kantava ajatus blogissani on mindfulness maailmassa, mutta sieltä löytyy jalansijaa myös kuntoilulle sekä terveelliselle, virkistävälle ravinnolle. Saan luonnosta paljon inspiraatiota ja voimaa, joten blogini tulee täyttymään kuvista. Jes, tästä se lähtee!

Kaiken kaikkiaan tämä projekti oli oikein antoisa. Syksyn kuluessa blogit ovat tulleet minulle tutuksi ja osaanpa nyt pyörittää myös omaani. Kaupan päälle sain tästä mukavan harrastuksen!

Profile picture for user Heidi Lindblom-Savinen
Projekti
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Ja valkeus tuli! Kaamosaika on raskasta ja harvoin täällä Etelä-Suomessa on saatu sitä tässä määrin kuin tänä vuonna. Onneksi saimme jouluksi hieman valoa lumen muodossa ja aurinko on sentään pari kertaa pilkahtanut.

Myös blogisi tuo valoa ihmisten elämään. Sitä tarvitsevat kiireiset uraohjukset, laman jalkoihin joutuneet tai muuten syrjäytyneet. Hyvin mielen jakaminen ja hyvinvoinnista kirjoittaminen auttaa lukijoitasi löytämään keinoja löytää oma sisäinen rauhansa.

Toivottavasti saat pian ulos ensimmäisen julkaisusi.
Toivotan onnea ja menestystä blogillesi!

- Jaana
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 11:59
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Syksy tosiaan saa mielen ankeaksi aivan liian helposti, sillä kun katson ulos ikkunasta sataa vettä ja on harmaata. En itse ole blogien seuraaja, mutta ajatukset terveellisestä, energisoivasta ja hyvinvoivasta arjesta voisivat olla minulle hyvä syy lukea blogeja. Silloin kun en saa itsestäni ulos luonnossa samoilijaa tai lenkkilyyliä, haen mielelläni inspiraatiota muiden hyvästä olosta.

Olen iän mittaan oppinut itsestäni, että hyvinvointi on kokonaisuus, jossa ravinto, terveys, fyysinen kunto ja henkinen tila ovat vuorovaikutuksessa. Unesta on tullut itselleni uskomattoman tärkeä voimavara ja pyrin rytmittämään arkeni niin, että saan saman verran unta joka yö.

Toivotan edellisen kirjoittajan tapaan menestystä blogillesi ja onnittelut loistavasta aihepiiristä. Tämä kantaa varmasti monen ihmisen yli harmaasta syksystä :)

Emmi
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 12:00
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Kun luin suunnitelmiasi, alkoi jo mieleeni maalautumaan mielen rauha ja hyvä olo - sitä on varmasti tarjolla lisää blogissasi! Hyvä aihe, jolle kysyntää tänä päivänä taatusti löytyy. Tsemppiä siis kirjoittamiseen!

Visuaalisuus oli kulma, jonka poimin tekstistäsi: Uskon sen olevan toimiva lähestymistapa tässä aihealueessa. Kuinka mielen saa siirrettyä muualle ja energisten asioiden pariin vaikka ulkona olisi syysmyrsky?

Paula
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 12:00
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Kiinnitin tässä blogisuunnitelmassa huomiota aloitukseen. Se oli mielestäni hyvä ja poikkesi tavaomaisesta. Ja juuri poikkeavuutta blogeihin tarvitsee, jotta lukijalla kiinnostus heräisi. Jaksaa ja jaksaa oli myös hyvä otsikko.

Hyvä, että blogisuunnitelmassa oli myös kuvia: ne herättävät lukijan mielenkiinnon.

Olisi mielenkiintoista tietää, missä vaiheessa blogisi on tällä hetkellä? Toivottavasti muistat blogissasi kuvat: jotain rauhoittavaa, metsää, kukkia, kauniita asioita...kuvia, joissa sielu lepää. Huh, tässähän alkaa itsekin tulla ihan Mindfulness-tilaan. Kiitos sinun!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 12:00