Fiilistä rakentamassa

Päätin alkaa kirjoittaa blogia... minä, joka en edes seuraa blogeja. Kurssikaveri laittoi linkin, josta selvisi, että blogeja on 57026 ja tänään niitä on tullut 76 uutta. Oikeasti? Ketä kiinnostaa, mitä minulla on asiaa tässä blogiviidakossa?

Olen mennyt tukka putkella viimeiset vuodet ja ottanut niin töissä kuin vapaalla projektia projektin perään. On työ, on tämä perhe, on nämä harrastukset, on nämä ja nämä projektit, nämä ja nämä muut jutut. Ja nyt vielä olisi tämä blogi.

Miksi sitten lähdin tähän juttuun?

Kaikki lähti siitä, kun mietin Yritysviestinnän uudet ympäristöt -kurssin kehittämistehtävän alkuperäistä aihetta. Intra houkuttelevammaksi. Jep. Perusduunia. Keltaiset lehdet kahisivat kenkien alla, pieni tyttäreni hymyili rattaissa, syksyn marjat punersivat pensaissa ja kirkas syysaurinko siivilöityi jostain puiden latvustojen välistä.

Ruska

Kerrankin olisi mahdollisuus tehdä jotain muuta, mutta enhän minä mikään bloggari ole. Mutta SE FIILIS! Silloin se kolahti! Nyt saa intrat jäädä! Tuon hetken lisäksi takana oli pari viikkoa huikeita kokemuksia erilaisista hyvinvointiteemoista ja innostusta mindfulnessista. Olisi hienoa saada jakaa se fiilis muillekin, ja muistaa se fiilis toki itsekin… Ajatus blogista ja blogin aiheesta alkoi näin hahmottua.

Innostusta ja mindfulnessia

Näin minusta tuli siis aloitteleva bloggari. Kaikki lähti perusteista. Aluksi oli paikallaan tutustua muiden blogeihin, erityisesti niihin, joiden aiheet sivuavat omaani. Ja niitähän löytyikin! Tutustumiseen menee tovi, mutta annin perusteella huomaa helposti, että aihe kiinnostaa muitakin.

Kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista puhutaan paljon ja mindfulness on tullut jo työpaikoillekin. Alalla on paljon yrittäjiä ja monet mielenkiintoiset löytämäni blogit liittyvät tavalla tai toisella johonkin alan yritykseen. Mielenkiintoista luettavaa olen löytänyt paljon. Näistä muutama makupala seuraavassa:

http://hidastaelamaa.fi/aiheet/blogit/

http://www.mindfulsolutions.fi/tassa-hetkessa/

http://blog.jennyhenriksson.com/

Näiden blogien innoittamana ajatukset mielessäni alkoivat kypsyä: ”Kaikesta innostuja” kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja mindfulnessin pyörteissä. Siinä se! Mitä kaikkea voisikaan kokeilla tehdä oman hyvinvointinsa ja jaksamisen eteen?

Pikku hiljaa alkoivat hahmottua perustelutkin. Eli miksi? Haluan kokeilla erilaisia kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyviä harjoitteita ja kertoa muillekin, miltä ne tuntuivat, miten ne auttoivat arjessa ja mikä oli se fiilis, joka niistä jäi.

Suunnittelua ja vinkkejä

Keskustelin ystäväpiirissäni ajatuksestani ja kiinnostusta teemaa kohtaan löytyi paljon. Alkuvaiheessa blogini tulee toimimaan lähinnä päiväkirjana itselleni sekä (toivottavasti) innoittajana samassa elämäntilanteessa oleville ystävilleni. Katsotaan, miten siivet kantavat. 

Nyt tiedän, miksi, mistä ja kenelle kirjoitan. Mutta monta kysymystä on vielä auki. Sopiva blogialusta pitää löytää, pohtia teemasanat, pohtia missä haluan blogini näkyvän, suunnitella rakenne ja ulkoasu. Seuraavaksi lähden tutustumaan blogikirjoittamisen saloihin. Se onnistuu esimerkiksi seuraavan linkin kautta:

http://www.bloggaus.fi/bloggaajan-aloitusopas/

Palatakseni alun kysymykseen: Ketä kiinnostaa? Löytyykö tässä blogiviidakossa jalansijaa vielä yhdelle mindfulness-blogille? Mitä ajatuksia sinulle heräsi?

Profile picture for user Heidi Lindblom-Savinen
Projekti
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Hei Heidi!

Kiva kirjoitus ja ihana innostus sinulla! Tässä on ainakin yksi innokas lukija kun blogi valmistuu. Lisäsikö omaa kiinnostustasi tähän aiheeseen Voimaantuva ja tiedostava johtajuus -opintojaksomme? Hyvän aiheen joka tapauksessa valitsisit! Aihe on miljoona kertaa kiinnostavampi kuin yrityksen intran uudistaminen. Luin mainitsemiesi linkkien blogeja. Ne veivät heti mennessään ja huomasin vaan jatkavani ja jatkavani lukemista. Ihmisten hyvinvointi, oman itsensä kuunteleminen ja tietoinen läsnäolo ovat lisääntyvässä määrin kiinnostavia aiheita hektisessä maailmassa. En ole itse lukenut aiemmin vastaavanlaisia blogeja ja olikin kiva löytää linkkejä tätä kautta. Tein pari blogipostausta aiheeseen liittyen omaan blogiini Jon Kabat-Zinnin ja Eckhart Tollen kirjojen innoittamana. Jos kiinnostaa niin ne löytyvät osoitteesta marjoihmemaassa.wordpress.com otsikoilla ”Vihaa ja rakkautta” ja ”Läsnäolon voima – elä hetkessä”.

Blogialustaksi itse valitsin wordpress-alustan, mutta blogspot on myös todella suosittu. Blogin perustaminen on jännittävää puuhaa. Tsemppiä sinulle perustamiseen ja ilmoittele kun blogi lähtee liikkeelle :-)
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 12:17
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Hyvä ja innostava kirjoitus. Aihe kuulostaa mielenkiintoiselta ja kiinnostaa ainakin minua :) Minusta löysit jo avainkysymyksen miettiessäsi kenelle kirjoitat ja mikä on blogisi punainen lanka. Aihe on ajankohtainen ja hyödyllinen, jolle löytyy varmasti aktiivisia ja innokkaita lukijoita.
Löytämäsi blogivinkit oli hyviä, täytyy tutustua niihin vielä tarkemmin.

Onnea ja ilmoittele, kun blogisi on eetterissä, täällä yksi innokas lukija, jota kyllästyttää jo vähän lifestyle ja sisustusblogit!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 12:18
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Hei Heidi

Hieno blogikirjoitus - tästä on hyvä jatkaa oman blogin pariin!
Kirjoitat todella innostavasti siitä, kuinka päädyit tähän aiheeseen. Olet löytänyt blogillesi mielenkiintoisen ja ajankohtaisen aiheen. Toisaalta kokonaisvaltainen hyvinvointi vaikuttaa aihealueelta, joka ei ihan hetkessä tule menemään "ohi muodista". Näyttää vahvasti siltä, että ihmiset ovat tänä päivänä yhä enemmän kiinnostuneita hyvinvoinnista yksilöinä, mutta sen lisäksi aihe on ajankohtainen jo ihan organisaatioissakin. Hyvinvointi kokonaisuudessaanhan vaikuttaa mm. innovointikyvykkyyteen - tämä jos mikä on arvokasta organisaatioille.

Olet tehnyt perustyön kunnolla tutustumalla muihin blogeihin ja miettimällä bloggaukseen liittyviä kysymyksiä. Tästä on hyvä jatkaa. Oikein paljon onnea jatkoon!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 12:18
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Hei Heidi,

Mindfulnesiin ja hyvinvointii liittyviä blogeja löytyy kyllä nykyään jo melko iso liuta eli todella hienoa, että keksit rajata blogisi siihen, että kokeilet erilaisia menetelmiä ja raportoit niistä muille, aihe kiinnostaa varmasti monia!

Ja tuohon ketä kiinnostaa kysymykseesi. Ajattelin ihan samaa kun aloitin blogini liittyen välivuoteeni Australiassa, lähinnä ajattelin sen olevan vain oiva tapa kertoa kuulumisia lähimmille kavereilleni, mutta sain huomata, että blogini kiinnosti myös sellaisia ihmisiä, joita en tuntenut :) Jos aihe osuu lähelle ja se on kirjoitettu kiinnostavasti niin kyllä lukijoita piisaa.

Paljon innostusta myös jatkoon!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 12:18