Blogi - Jääaikaa!

Jääkö aikaa?

Se ei ole vain harrastus, se on elämäntapa. Treenikaverit ovat parhaita ystäviä ja jäähalli on kuin toinen koti. Ei se ole vain liukumista jäällä, vaan se on todella kovaa urheilua. Miltä tuntuisi pyöriä 10 kierrosta kovaa yhdellä jalalla vaaka-, istuma- tai nosturi-asennossa? Tai miltä tuntuisi pyöriä pää ja selkä taakse taivutettuina? Entä miltä tuntuisi hypätä kovasta vauhdista korkealle ilmaan, pyöriä siellä ristiasennossa 2-3 kierrosta ja tulla alas yhdellä jalalla?

luistelijaTaustalla on hurja määrä monipuolista vuosia kestänyttä harjoittelua. Kauden aikana on useita kisoja, jotka ovat luistelijoille kuin lajin ”suola”, mahdollisuus saada jää vain itselleen ja päästä näyttämään taitonsa. Lisäksi harjoittelukausi huipentuu aina kevään suureen luistelunäytökseen, jossa kaikki seuran luistelijat esiintyvät.

Oma lapseni harrastaa tätä tavoitteellista kilpaurheilua kuutena päivänä viikossa ja käyttää tähän päivittäin matkat mukaan lukien noin viisi tuntia päivässä. Hänen jokainen treenipäivänsä vaatii noin 90 kilometrin matkustamisen kodin, koulun ja treeninpaikan välillä. Kotoa lähdetään aamuisin klo 7.30 ja palataan illalla klo 20. Tämän jälkeen täytyy syödä, tehdä läksyt, mahdollisesti lukea kokeisiin, tehdä urheiluun liittyvät kotiharjoitteet sekä normaalit iltatoimet. Harrastus vaatii lisäksi vanhemmilta suuren määrän sekä ajallista että taloudellista panostusta.

luistelijaHarrastusta on jatkunut jo kymmenen vuotta. Ei voi tietää, kuinka kauan tätä vielä jatkuu ja mihin tämä johtaa tai johtaako mihinkään? Mieleeni nousee usein kysymys, onko tässä mitään järkeä. Jääkö aikaa mihinkään muuhun? Huomaan kuitenkin myös itse olevani kovasti innostunut seuraamaan tätä taiteellisesti kaunista ja teknisesti vaativaa lajia. Näin ollen viestinnän kehittämisprojekti antoi sykäyksen taitoluisteluun liittyvän blogin perustamiseen.

Jääaikaa-blogi

Luon projektissani tyttärelleni blogin, joka liittyy hänen taitoluisteluharrastukseensa. Blogin tarkoituksena on seurata nuoren urheilijan elämää, harjoittelua, kilpailemista, kisamatkoja, leirejä ja kaikkea luisteluun liittyvää. Blogissa on lisäksi tarkoitus tuoda esille lajituntemusta, seurata lajiin liittyvää uutisointia, esitellä treenivaatteita ja -tarvikkeita sekä antaa vinkkejä terveyteen ja ravintoon liittyen. Blogin ylläpidosta vastaa pääosin tyttäreni. Itse tuon mukaan vanhemman näkökulmaa, annan vinkkejä ja otan kuvia.

Blogi ”Jääaikaa” toteutetaan Googlen Bloggerilla. Tavoitteena on tehdä sivuston rakenteesta yksinkertainen ja selkeä. Yhtenä tärkeänä kriteerinä on helppo luettavuus. Pyrimme siihen, että vierintäpalkin käyttö on minimaalista. Tämä asettaa haasteita myös tekstien sisällölle – blogitekstien tulisi olla riittävän lyhyitä, mutta toisaalta lukijan mielenkiinnon herättäviä.

Pääsivun täytyy olla lukijoita houkutteleva. Lukijan mielenkiinnon herättämiseen käytetään kuvien lisäksi myös videomateriaalia. Sivustolla on myös gadgetteja, joiden kautta voidaan siirtyä lisäominaisuuksiin kuten käyttäjäkommentteihin. Käyttäjä voi myös gadgetin avulla lisätä blogin seurantalistalle, jolloin hän saa aina ilmoituksen omaan sähköpostiin, kun blogiin on tullut uutta materiaalia. Tavoitteena on saada blogi julkaistua tammikuun aikana. Esimakua aiheeseen löytyy jo Instagramin kautta http://instagram.com/saara_figureskating

Millaisia ajatuksia sinulle heräsi? Mitä teillä harrastetaan ja millä intensiteetillä? Minkä verran sinun mielestäsi vanhempien tulisi panostaa lapsen harrastukseen?

Profile picture for user Johanna Kokkonen
Projekti

Jää-elämää! -Blogi

Valitsin projektitehtäväkseni suunnitella ja toteuttaa taitoluisteluun liityvän blogin tyttärelleni.
Blogin tarkoitus on kertoa taitoluistelusta sitä suurella intohimolla ja innostuksella harrastavan nuoren urheilijan näkökulmasta.

Tavoite

  • Suunnitella ja toteuttaa blogin sisältö ja ulkoasu
  • Saada somea hyödyntäen blogille runsaasi näkyvyyttä
  • Osallistua silloin tällöin myös blogin postauksiin


Hyöty

  • Kehittää omia taitojani viestinnässä ja monipuolistaa some-osaamistani
  • Auttaa tytärtäni toteuttamaan hänen pitkäaikanen haaveensa
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Moi Johanna!

Todella mukaansa tempaavasti ja innokkaasti kirjoitetu blogi. Ensinnäkin, sitä oli helppo lukea ja sisältö oli mielenkiitoista. Ja toiseksi, lukiessani tuntui, että sain jo nyt valtavasti tietoa suunnitelmallisen taitoluisteluharjoittelun arjesta.

Olen itsekin aikanaan kilpaurheillut, tosin eri lajia, joten lukeminen tuntui äärimmäisen kiinnostavalta ja omatkin harjoitusajat palautuivat mieleeni. Blogisi herätti tunteita, joka on yksi tarkoituskin.

Meillä ei ole vielä lapsia, mutta koitan eläytyä vanhemman rooliin. Tavoitteellinen kilpaurheilu vaatii systemaattista ja kurinalaista teenaamista. Vanhempana miettisin, nauttiiko lapsi tavoitteellisesta treenaamisesta ja mitä se sisältöä se antaa lapsen elämään. Kavereita, hauskuutta, itseluottamusta sekä lapsena ja nuorena elämisen iloa. Jos myös vanhempana näen asian järkevänä "aikuisen silmin" niin ilman muuta soisin harrastuksen jatkua.

Olen aivan varma, että saat blogille seuraajia muista vanhemmista. Myös tyttäresi seurakaverien vanhemmat saattaisivat olla kiinnostuneita blogista. Toki myös ne vanhemmat, jotka haluavat lisätietoa kilpaurheilija taitoluistelijan arjesta.

Tsemppiä & hyviä kirjoituksia todella kiinnostavan aiheen parissa!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 12:07
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Hei Johanna!
Minulla oli lapsena kaunis kummien Amerikasta lähettämä jäätanssija-barbie, joka harjoitteli ahkerasti piruetteja ja hyppyjä. Haaveilin kilpatanssijan tai taitoluistelijan harrastuksesta. Ajatus jäi kuitenkin pikkutytön unelmaksi. Olipa hienoa päästä lukemaan pala ”oikean” nuoren luistelijan arjesta ja nähdä kuvia sekä videoita.

Jääaikaa-blogin otsikko oli heti kiinnostava ja aloitus mukaansa tempaava. Blogissa voisi olla jokin taitoluistelun sanakirja, sillä joskus katsoessani kilpailuja TV:stä en ymmärrä termistöä. Kuvat ja videot ovat myös tosi hyviä jos tekstistä ei haluta pitkää. Kiinnostaisi tietää myös taitoluistelijan asuista ja varusteista sekä mistä niitä hankitaan. Taitoluistelijan urheiluseuran nuoret ja vanhemmat tekevät varmasti paljon erilaista vapaaehtoistyötä kerätäkseen varoja seuralle. Näistä tempauksista voisi olla blogissasi myös juttuja. Kiinnostaisi myös nähdä kilpailukalenteria ja tietää, missä lajia pääsisi seuraamaan tuntematta välttämättä kilpailijoita.

Tekstejä ja aiheita voit suunnitella ehkä odottaessasi tytärtä kaukalon laidalla. Toivon myös, että lukijoita tulee lajin parista ja myös vanhemmat voivat saada tätä kautta vertaistukea arjen pyörittämiseen.
Onnea Jääaikaa-blogin kirjoittamiseen ja paljon tsemppiä vanhemman rooliin nuoren vaativan lajin parissa. Hänelle on varmasti hyvin tärkeää, että vanhemmat tukevat ja tämäkin blogi on yksi niistä uusista keinoista.
Toivon hänelle oikein paljon onnistumisen iloja sekä menestystä taitoluistelijana!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 12:08
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Hienoa Johanna!
Olen ylpeä sinusta, vaikka en sinua tunnekaan. On ihanaa lukea blogia, jossa äiti on alkanut jakaa saman intohimon tyttärensä kanssa ja tukee hänen harrastustaan täysin voimin.

Olen itse pelannut salibandya 15 vuotta nuorempana ja isäni tuki ja mukanaolo on yksi suurimmista rikkauksista, jonka harrastuksestani muistan. Olen myös valmentanut 14 vuotiaita tyttöjä ja tavannut vanhempia, jotka valitettavasti "kannustavat" lastaan aivan väärillä tavoilla, huudellen katsomosta kannustukseksi tarkoitettuja tiukkoja lauseita. Olen muutamaan kertaan puhututtanut vanhempaa, jonka palaute on liian raakaa ja kannustanut joka tilanteessa tukemaan positiivisen viestin kautta.

Onnea ja menestystä tyttärellesi hänen urheilijaurallaan ja onnittelut hienosta vanhemmuudesta tyttäresi tukijana!

Emmi
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 12:08
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Todella hyvin ja mielenkiintoisesti esitetty blogikirjoitus. Blogi on sisällöltään todella selkeä ja helppolukuinen. Aihe ei ole minulle tuttu, vaikka urheilusta paljon tiedänkin. Kirjoitus antoi minulle todella hyvän kuvan taitoluisteluharjoittelun arjesta.

Itse olen kilpaurheillut pienestä pojasta pitäen aikoinaan reiluksi pari kymppiseksi ennen kuin loukkaantumiset veivät voiton. Lajit olivat tietenkin tietenkin toiset, mutta tiedän kuinka paljon lajien harrastaminen ja kilpaileminen vie aikaa. Blogi toi minulle muistot mieleen ja herätti tunteita itsessä kilpailuvietin heräämisenä.

Minulla ei ole vielä itselläni lapsia, mutta siskollani on pari pientä lasta, josta toinen harrastaa joukkueurheilua ja blogi tuo hyvin mieleen millaista lasten harrastuksien pyörittäminen on.

Blogi oli todella mukaansa tempaava ja uskon sinun saavan blogillesi seuraajia muista vanhemmista ja seurakaverien vanhemmista.

Tsemppiä blogin kirjoittamiseen!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 12:08
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Moikka Johanna,

hyvän aiheen olet itsellesi löytänyt. Heti toivoin, että joku olisi kirjoittanut blogia silloin kun itse nuorena aktiivisena urheilin! (silloin tosin ei vielä blogeja kirjoitettu..)

Omat vanhempani eivät syystä tai toisesta erityisen aktiivisesti ollut seuraamassa harrastustani, niin tälläinen lajista ja joukkueesta kertova blogi olisi ollut aivan loistava väline valottamaan lajiin liittyviä hienouksia ja kovaa työtä mitä harjoituksissa tehdään.

Uskon, että blogillasi riittää lukijoita, mikäli vain jaksat(te) sisältöä sinne tuottaa. Tsemppiä kirjoittamiseen ja luisteluun!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 12:09