Luetko mua?

Onko elämäni kiinnostava? Mistä tarkalleen ottaen kirjoittaisin? Ketä kiinnostaa? Lentääkö tää? Tällaisia pohdintoja pyörii mielessä kun on saanut päähänsä aloittaa oman blogin kirjoittamisen. Jänskättää, mietityttää. Perunko koko projektin? No en sentään vaan rohkea rokan syö ja eiku etiäpäin! Tästä se lähtee!

Miksi?

Sen verran kiinnostaa oman blogin perustaminen, että päätin olla rohkea ja toteuttaa sen. Jäin perjantaina 24.10. opintovapaalle töistä ja ajattelin alkaa pitää päiväkirjamaista blogia elämästäni opintovapaalla. Minulla on jatkuva tarve oppia uutta, ja blogit ovat yksi kiinnostava trendi, josta haluan oppia lisää.  Samalla pääsen luomaan jotain uutta – mun näköistä.

Miten?

Alkeista se on lähdettävä: blogin perustamisen alkeista. Minkä alustan valitsen? Onko teillä suosituksia? Minkälaisen layoutin perustan blogille? Millä tyylillä kirjoitan? Ketkä otan kohderyhmään: ketä kiinnostaa? Millä syklillä kirjoitan? Pää on täynnä kysymyksiä, mutta myös ajatuksia ja mahdollisuuksia…

Mitä?

Mitä kirjoitan? Miten rajaan? Mulla on paljon työkavereita, kun työskentelen isossa yrityksessä ja olen ollut siellä melkein forever. Tiedän, että läheisimmät työkamut ainakin haluaisivat tietää, miten opintovapaani sujuu ja miten sitä vietän.

 Olenko koko ajan nenä kirjassa vai sopiiko sekaan matkustelua, liikkumista, ystäviä, muuta? Luultavasti myös opiskelukavareita Haaga-Heliassa voisi kiinnostaa blogini. Heille voisin kirjoittaa opiskelun iloista ja suruista, mitä ahaa-elämyksiä saan opiskeluissa ja mikä pohdituttaa.

Mua?

Persoonaahan tässä on myös laitettava peliin. Mikä on mua? Mitä jaan? Olen aina pitänyt taiteesta. Olen kirjoitellut runoja, maalaillut akvarelleja, tehnyt taidegrafiikkaa, näytellytkin vähän ja tanssinut muun muassa nykytanssia. Jonkinlaisen kivan twistin haluaisin blogiini tuoda myös taiteen maailmasta. Ehkä se tulee kuvien kautta tai lisäisinkö blogiin vaikka jonkun ”runo-cornerin”?

 Mietin, mikä on omanlaiseni blogin tyyli? Olen naurava ja iloinen, ja tyyli voisi olla pirskahteleva. Toisaalta pidän tyylikkäistä ja linjakkaista, simppeleistä asioista. Visuaalisesti alan hahmotella mustavalkoista sivustoa pienillä väriläiskillä.

 Mustaa tekstiä alkaa syntyä valkoiselle seinälle. Heitän kuvan sekaan. Se asettuu paikoilleen osaksi kokonaisuutta. Tarina syntyy kohta. Luetko mua? 

Profile picture for user Marjo Leppänen
Projekti
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Oletpa innovastavasti osannut kertoa blogisi perustamisesta!

Olet selvästi alkanut jo löytämään sitä ”omaa juttuasi”, sellaista jotain, joka erottaa juuri sinun blogisi muista blogeista. Kun heittää mukaan omaa persoonaansa ja löytää sen aiheen tai aiheiden yhdistelmän, joka itsestä tuntuu kaikkein mieluisimmalta, niin siinä varmasti on jo hyvän blogin ainekset kasassa. Toki varmasti tuota monenmoista käytännön asiaa on mietittävänä, blogialustasta lähtien. Mutta ajan kanssa kaikki varmasti selviää, kun asiat tulevat tutuiksi.

En ole itse koskaan pitänyt blogia eikä se toistaiseksi tunnu ajankohtaiselta. En toisaalta sulje pois sitä mahdollisuutta, että joskus voisin blogia pitää. Itse koen, että kinkkisin asia siinä olisi juuri tuo rajanveto, että minkä verran itsestään haluaa jakaa ja kertoa. Olen joitakin blogeja seurannut jo vuosia ja viimeisen vuoden aikana muutamat seuraamistani blogeista on lopettanut tai muuttunut toimimaan uudelleen uudella nimellä – ja uudella rajauksella sen suhteen, mitä aihetta blogi käsittelee ja minkä verran se valottaa kirjoittajan yksityistä puolta. Tämä on varmasti sellainen asia, jota suurin osa bloggaajista joutuu miettimään.

Onnea uuteen haasteeseen ja mahdollisuuteen!
Lentäviä lauseita ja notkeaa näppistä toivotellen:
Päivi
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 12:26
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Moi Marjo!

Ihana blogi, minä luen sua! Tykkään kirjoitustyylistäsi ja kuvista.

Sitä jäin pohtimaan blogia lukiessani, että voisivatko kuvat olla hieman isompia? Saisitko ne skaalautumaan tekstin levyiseksi? Tai ehkä niitä voisi olla enemmän upotettuina, kuten ensimmäisessä postauksessa? Tämäkin on mielipidekysymys, ja ehkä kuvat ovat erilaisia muilla näytöillä kuin omallani...

Toinen juttu, mitä mietin, on henkilöiden koko nimien käyttö blogissa. Omaa nimeään saa ja kannattaa toki käyttää, mutta olisin varovainen muiden henkilöiden kohdalla. Nimistä tulee helposti Google-osuma henkilölle, ja jotkut ihmiset ovat niistä hyvin tarkkoja. Ylivarovaisena saattaisin puhua ystävistäni vain ystävinä, koodinimillä "Ihana kissanainen" tai tavallisilla etunimillä.

Tsemppiä blogiin! Alku on tosi hyvä, keep up the good work!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 12:26
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Kiitos kommenteista ja tsemppauksesta! Blogialustaksi valikoitui wordpress, blogi on perustettu ja muutama postauskin jo tehty. Hyviä pointteja Anna itse blogista. Varsinkin tuo nimiasia oli erinomainen nosto! Otan huonioon kun jatkan kirjoituksia.
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 12:26
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Moi vielä Anna! Laitoin tämän päivän postaukseen kuvat isompina. Toiv. näytti nyt paremmalta selaimellasi. Täytyy pitää sekin asia mielessä ja pyrkiä löytämään hyvä tasapaino kuvien ja tekstien kesken.

Muutkin opiskelutoverit ovat tervetulleita tutustumaan blogiini! Löydätte sen osoitteesta marjoihmemaassa.wordpress.com
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 12:26
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Hei! Kuvat näyttävät nyt tosi paljon paremmilta! Hyviä kirjoituksia!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 12:26
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Moi Marjo,

Kävin lukemassa blogisi tähän astiset kirjoitukset lävitse ja todella hyvältä näyttää! Tykkään siitä että olet käyttänyt useita kuvia joka postauksessa, saa jotenkin paremmin sun fiiliksistä kiinni niiden avulla. Yritän jatkossakin käydä lukemassa aika ajoin miten sulla etenee, itsekin opintovapaalla ollessani on kiva lueskella muiden vastaavassa tilaanteessa olevien ajatuksia! Niin ja onnea opinnäytetyön valmistumisesta!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 12:27
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Kiitos Anna ja Kaisa kommenteista ja tsempistä! Täytyypä kirjoittaa taas uusi postaus ;-)
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 12:27
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Hei Marjo!

Blogin aloittaminen on varmasti ajankohtainen aihe monelle ja tässä loistava mahdollisuus päästä seuraamaan miten homma sinulla lähtee käyntiin ja millaisen linjan valitset. Aika moni blogi on keskittynyt johonkin tiettyyn yksittäiseen aiheeseen, joten ajatuksesi tuoda useita asioita blogiisi omalla ”twistilläsi” kuulostaa kivalta. Jään mielenkiinnolla odottamaan mihin suuntaan blogisi kehittyy. Onnea ja innostusta kirjoitteluun!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 12:27
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Luetko mua blogissa käsiteltiin itselleni ajankohtaista aihetta opintovapaata. Kirjoituksesi sai minut pohtimaan oman blogin kirjoittamista aivan uudessa valossa. Ensin pohdin kirjoittaisinko yritysviestinnän kurssilla kehityshanketehtävään liittyvän blogin organisaationi kehityshankkeesta. Aihe olisi ajankohtainen mutta ei henkilökohtaisella tasolla niinkään merkityksellinen.

Sain blogistasi rohkeutta kohdata uuden asian henkilökohtaisella tasolla, ideoita mahdollisen oman blogin kirjoittamiseen ja ryhdyin jopa pohtimaan miten lähden kartoittamaan uusia uramahdollisuuksia ja miten käytän aikani järkeviin asioihin opintovapaani aikana.

Olen pohtinut samoja asioita, mitä tässä blogissa tuodaan esille eli esimerkiksi sitä, että mistä kannattaa kirjoittaa, mikä aihe palvelee minua ja lukijoita parhaiten, millaisia kuvia laitan blogiin, kuinka henkilökohtainen se voisi olla jne. Luettuani blogisi loppuun aloin varmistua siitä ajatuksesta, että kirjoittaisin kuitenkin oman blogini opintovapaasta ja uuden uran löytämisestä tai ainakin sopivan ammatin kartoittamisesta. Kiitos rohkaisevasta kirjoituksesta, joka avasi silmäni tulevaisuudelle.
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 12:27
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Kävin lukaisemassa muutaman postauksen blogissa. Vaikutti mielenkiintoiselta, johtuen omasta saman tyyppisestä elämäntilanteesta. Käynen siis lukemassa loputkin.

Olen pohtinut itsekin samanlaisia kysymyksiä. Alkaisiko kirjoittaa blogia? Jos niin miten rajata aihe? Kenelle kirjoittaa? Ja ehkä itselleni suurin kysymys miksi?

PS Erityinen plussa blogissa kuville. Itseä kiinnostava kuva herättää halun myös lukemiseen :D
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 12:27