Thank God it´s Monday!

Oma pieni projektini on lähtenyt vallan käsistä tässä parin viikon aikana. Kun jotain päätän ja haluan, niin silloin alkaa tapahtua. Pidän työstäni niin paljon, etteivät edes mammaloma tai opintovapaa estä minua imemästä tietoa ja uusia trendejä mualimalta.

Itse asiassa -blogin ensimmäiset kirjoitukset ovat olleet hienoja – ja asiallisia. Minulle tuli heti mieleen, että apua en osaa olla yhtä asiallinen. Koetan kuvata tämän hetken fiiliksiäni projektista mahdollisimman totuudenmukaisesti. Ei ole helppoa, sillä en ole itsekään aivan kartalla. 

Pöytälaatikosta maailmalle

Koska projektini "Pidä yllä omaa ammattitaitoasi, Jenna" on vielä alkutekijöissään, olen tähän mennessä kerännyt lähinnä itselleni materiaalia, josta on varaa valita. Olisi vallan ihanaa, jos Facebookissa pystyisi ajastamaan edes jonkin verran postauksia tulevaisuuteen, niin ei tarvitsisi koko ajan olla siellä kärkkymässä.

Minusta on paljastunut tämän projektin aikana enemminkin pöytälaatikkokirjoittelija-tyyppi kuin avoimesti itsestään kaiken antava. Olen selkeästi vanhemmiten tullut tarkemmaksi siitä, mitä juttuja nettiin kirjoittelen, mitä kommentoin ja ennen kaikkea, mitä jaan. Uskon, että ihmiset ovat some-ähkyssä eikä kommentointi enää hetkauta. Tai mistä näistä tietää.

Joka tapauksessa, onneksi on maanantai. Tänään lähtee.

Ajatusten ruokaa, inspiraation lähteitä

Luin jokin aika sitten mielenkiintoisen haastattelun Daniele Fiandacasta, joka vastaa tällä hetkellä Iso-Britanian Cheli-toimiston innovaatiojohtajuudesta. Toimiston asiakkaisiin kuuluvat muun muassa Coca Cola ja Converse.

Jos sinulla on aikaa ja haluat perehtyä Danieleen ja hänen mietteisiinsä hetkeksi, niin haastattelun löydät suoraan täältä. Jos sinulla on aikaa vain vähän, inspiroidu tästä videosta, joka kuvaa hyvin innovaation keksijää muun muassa mainosalalla: "Hacker, maker, teacher, thief!".

Halusin löytää myös jotain ainakin hetkellisesti piristävää postattavaa Facebook-feedilleni. Melkein koko pienen ikäni mainosympyröissä työskennelleenä minulle tuli jopa hieman ikävä töihin täältä opintovapaalta tämän videopätkän nähtyäni. On meinaan tullut seisottua jos jonkinmoisissa mainosfilmin kuvausten kulisseissa. Nauttikaa!

Profile picture for user Jenna Karhu
Projekti

Ammattitaidon ylläpitoon, hop!

Olen tällä hetkellä äitiysvapaalla ja silloin tällöin himoitsen takaisin töiden pariin. Päätin aloittaa aktiivisen oman alani seuraamisen ja alkaa postata enemmän alaani liittyvää materiaalia Facebook-profiiliini. Nämä julkaisut tulevat olemaan kaikille julkisia.

Tavoitteeni ovat:

  • pitää omaa ammattitaitoani yllä
  • tuoda mielenkiintoisia aiheita myös muille tiedoksi
  • herättää keskustelua.
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Hei Jenna!

Ensinnäkin, kiitos tuosta lopun videosta, se oli aivan ihana! Oli pakko käydä katsomassa, onko tuote oikeasta myynnissä.

Sinulla on mielenkiintoinen ja ajankohtainen projekti, ja olet päässyt jo hienosti alkuun. Ammattitaidon ylläpitäminen äitiysvapaalla on ihailtavaa, palo omaa alaa kohtaan vain kasvaa ja paluu töihin on varmasti helpompaa.

Kirjoitat, että olet tähän mennessä kerännyt materiaalia - miltä kuulostaisi alkaa jo julkaista sitä? Liika itsekritiikki mäkeen ja postaamaan! Kaikkien projektien ensimmäiset tuotokset ovat usein vähän sinne päin, oma tyyli ja priimatulokset tulevat vasta harjoituksen kautta - näin ainakin olen kokenut ja ymmärtänyt. Lisäksi haparoiva tyyli ja puolikkaat ajatukset antavat ehkä enemmän tilaa kommentoinnille ja keskustelulle aiheesta.

Sinulla on varmaankin suuntaa-antava suunnitelma postausten tiheyteen ja kellonaikaan. Nämä saattavat vaikuttaa lukijoiden määrään ja kommentoinnin innokkuuteen - kärjistettynä lounastunnilla ihmisillä on aikaa lyhyisiin kommentteihin, mutta kahdeksalta aamulla mielessä on lähinnä herääminen. Lisäksi postausten perinpohjaisuutta voisi vaihdella kellonajan ja päivän mukaan - niitä hyvin pohdittuja jonkin verran, ja sekaan ihania hauskoja mainosvideioita ja inspiroivia innovaatiovideoita.

Tsemppiä projektiin! (Jos löydät muita ihania mainosvideioita, jaatko täällä? ...vai stalkkaanko sinua FB:ssä?)
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 12:34
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Virkistävä projekti! Tällainen olisi hyvä itse kunkin ottaa työn alle, mammalomalla tai ei. Arjessa kun niin helposti ajautuu tuttuihin rutiineihin, vaikka työelämässä mukana olisikin.

Kerrot tulleesi harkitsevaisemmaksi some-käyttäytymisessäsi. Harkinta on varmasti viisasta monestakin syystä, mutta erityisesti työelämä-aiheissa pidättyväisyys on usein hyve. Työnantajaahan sitä edustaa somessakin – jos siis työpaikkansa tiedoissaan ilmoittaa. Huomaan itse saman, että harkinta ja pidättyväisyys itselläni somessa lisääntyvät koko ajan. Tiettyyn rajaan astihan tämä on pelkästään hyvä juttu, mutta joskus on kiva myös hiukan ravistella ja herättää keskustelua.

Oman alan seuraaminen ja asiallinen kommentointi sen sijaan on pelkästään hyvästä. Hauskan ja muillekin hyödyllisen tavan olet siis keksinyt ammattitaitosi ylläpitämiseen, tsemppiä projektiisi!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 12:34
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Hei! Kiva kuulla että muitakin hieman mietityttää kuinka paljon sittenkään haluaa avautua somessa. Itse pursuin intoa blogin perustamisideani kanssa, mutta nyt huomaan että postaukset kuulostavat päässäni ja ruutupaperilla huomattavasti raflaavammilta kuin bittiavaruudessa. Uskallanko sittenkään kirjoittaa itsestäni mitään? Meneekö koko projekti puihin?

Rohkeutta projektiin! Luulen, että kriittisin seuraajasi on sinä itse...
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 12:34