Lähdetään taas! osa 2

Pian ensimmäisen Itse asiassa -blogikirjoitukseni jälkeen sain Lähdetään taas -blogini pystyyn. Ensin kirjoittelin matkoista, joilla olen ollut tämän vuoden aikana ja sitten siirryin tulevan matkan suunnitteluun. Näin alussa olen keskittynyt vain postauksien kirjoittamiseen, en vielä muuhun blogiin liittyvään.

Kävijämäärä yllätti positiivisesti, ja nyt muutaman viikon jälkeen sivukäyntejä on ollut noin 500 viikossa. Myös kommentteja sain jo heti alkumetreillä täysin tuntemattomiltakin henkilöiltä. Nyt ymmärrän, miksi bloggaajat usein sanovat kuinka paljon he arvostavat lukijoiden kommentteja.

Kehittämisen rajattomat mahdollisuudet

Blogiin saisi käytettyä vaikka kuinka paljon aikaa. Mahdollisuuksia blogin kehittämiseen on enemmän kuin mitä voi edes kuvitella. Blogialusta tarjoaa erilaisia gadgetteja, joita voi lisätä blogin sivupalkkeihin. Olen tällä hetkellä listannut blogiin maat, joissa olen jo vieraillut, lisännyt blogiarkiston ja antanut lukijoille mahdollisuuden tilata blogipäivitykset sähköpostiin. Kunhan saan postauksia enemmän julkiseksi, aion vielä laittaa sivupalkkiin ainakin luetuimpien postauksien linkit, ja kenties kartan, johon voin merkata kaikki kaupungit, missä olen käynyt.

Tätä pientä viilausta blogiin voi tehdä vaikka millä mitalla. Suurempia kehitysaskelia ovat muiden sosiaalisten medioiden hyödyntäminen. Useilla blogeilla on omat Facebook ja Twitter -tilit. Itse en ole vielä Twitteriin tutustunut, joten blogi antaisi hyvän syyn opetella sen käyttöä.

Projektin hyödyt

Jo tässä vaiheessa on selvää, että blogin perustaminen oli hyvä valinta kurssin projektiksi. Kirjoittamisen saa sujuvaksi vain kirjoittamalla, bloggaamisesta oppii vain bloggaamalla. Omien ajatusten ja yrityksen sääntöjen yhteensovittaminenkin tulee varmasti sujumaan ongelmitta. En ole vielä mitään yritykseen ja sen tuotteisiin liittyvää tuonut esille blogissani, joten työnantajaanikaan en ole vielä maininnut. Eiköhän senkin aika koita ennemmin tai myöhemmin.

Profile picture for user Teija Paajanen
Projekti
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Pakko kommentoida, että onpa ihana blogi sinulla! Upeita kuvia, jotka välittävät matkakohteiden tunnelmaa lukijalle loistavalla tavalla ja lisäksi kirjoitat todella sujuvasti ja selkeästi.

Olisin kiinnostunut kuulemaan onko blogin pitämiseen vaadittava aika ja vaiva vastannut odotuksiasi, vai onko blogin työstäminen vienyt enemmän tai vähemmän aikaa kuin mitä alunperin ajattelit? Entä miten helpolta/vaikealta blogialustan käyttäminen on tuntunut? Itse olen muutamaankin otteeseen miettinyt blogin perustamista, mutta ajatus on aina kaatunut ajanpuutteeseen, joten siksi kuulisin mielellään kommenttejasi.

Ps. Hyvää Karibian ja Miamin matkaa...tuli ihan matkakuume
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 13:10
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Mielenkiinnolla olen Teija lukenut blogiasi ja saanut sieltä paljon hyviä matkavinkkejä, sitten kun vielä ehtisi joka paikkaan :) Ihanaa on ollut lukea matkakertomuksiasi täällä harmaan ja sateisen marraskuun keskellä. Matkakuumetta täälläkin havaittavissa...
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 13:10
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Hyvä Teija! Täytyy tunnustaa että olen yksi viidestäsadasta viikkokävijästä ja vielä uuden postauksen tullessa palaava sellainen. Ainakin se on toimiva juttu, että postaat aina Facebookkiin omalle kaveripiirillesi, kun olet kirjoittanut blogiin, sieltä itse käyn aina kurkkailemassa. Matkakuume tosiaan kasvaa, kun selailee mitä ihanempia rantamaisemia. Onneks enään puoli vuotta ja kesä alkaa lähennellä täälläkin ;)
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 13:10
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Kiitos kommenteista ja kehuista! :)

Blogin pitäminen vie sen verran aikaa kuin mitä siihen haluan/ehdin käyttää. Itse olin jäädä niin koukkuun alussa, etten meinannut edes malttaa mennä nukkumaan. Oli kuitenkin maltettava, jotta saa nämä opinnotkin vielä tämän vuoden puolella loppuun. Nyt olen kirjoitellut jonkun verran juttuja arkistoon, ja niitä sitten pulpahtelee julkiseksi, jos/kun ei aina ole aikaa kirjoitella.
Blogialustan käyttäminen on tehty todella helpoksi. Hyvin pienellä pääsee vauhtiin ja julkaisemaan kirjoituksia. Siitä eteenpäin riippuu täysin itsestä, että miten paljon eri toimintoja blogiin haluaa ja kuinka paljon haluaa asiaan perehtyä.
Alku vie eniten aikaa, jotta saa ulkoasun kuntoon. Ja tietenkin ihan ensimmäisiä postauksia tulee viilattua ihan liikaa :) Siitä se sitten helpottuu ja nopeutuu, kun huomaa, ettei niiden tekstejen niin täydellisiä tarvitse tai kuulukaan olla.

Eihän tässä ole kuin reilu kuukausi, kun päivä alkaa jo Suomessakin pidentyä ja kevätaurinko paistaa!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 13:11
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Moikka, halusin vielä vain kannustaa rohkeasti infoamaan Facebookin kautta kun uusi postauksesi näkee päivän valon! Ainakin kun itse bloggasin rakennusprojektista sain pyynnön näin tehdä ettei kiinnostuneiden tarvitse "päivystää" koska uutta tekstiä tulee. Blogisi on niin ihana arkipako Suomen syksystä että pidä lippu korkealla ja kerro siitä kaikissa tuuteissa;) Myös twitter on siihen tosi helppo kanava.

Bloggaus (ja matkustusintoa;)!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 13:11
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Ei kai näitä kehuja voi liikaakaan ikinä olla, joten jatkan vielä. Balkan osio oli aivan mahtava. Kiitos vinkeistä. Osa alueista on tuttuja, mutta pakko suunnata ensi kesänä takaisin tuonne alueelle. Tilasin päivitykset omaan meiliini.
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 13:11
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Kiitos viimeisimmistäkin kommenteista!

Teea: Täytyykin heti alkuvuodesta pystyttää blogille sekä Facebook että Twitter -sivut. Kiitos kannustuksesta!

Miia: Balkanista on tulossa vielä pari postausta, mutta hyvä että postaukset on tulossa suoraan sähköpostiin :)
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 13:11
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Blogissasi on ihania ja laadukkaita kuvia. Blogeissa minua kokuttavat juuri kuvat, kiinnostava kuva saa lukemaan tekstiä ja näin myös kävi sinun blogissasi. En ole tähän mennessä vileä paljon seuraillut matkablogeja mutta blogisi on mielekästä luettavaa ja katseltavaa eli voisinpa vaikka alkaa seuraamaan sitä. Olet tehnyt hyvää työtä!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 13:12
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Kiitos, Anne, sinunkin kommenteista ja kehuista!
Toivon mukaan kuvat entisestäänkin paranevat ja sopivat blogin teksteihin, kun jo matkalla ollessa pystyn ottamaan kuvia myös blogin näkökulmasta.
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 13:12
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Onnittelut hyvästä blogista! Koukutuin heti niin, että luin samalta istumalta kaikki tähän mennessä bloggaamasi tekstit. Matkakuumemittarikin taas värähti ennätyslukemiin :-)

Hyvä idea tosiaan olisi lisätä blogiisi kartta, missä olisi käymäsi kaupungit. En itse harrasta twitteriä, mutta voisin kuvitella että esim. reissun aikaiset tviitit voisi olla kiva lisä (ellei se sitten laske omaa reissunautintoa, sillä reissussahan täytyy keskittyä relailuun ja muihin paikallisiin aktiviteetteihin..).

Pakko kysäistä, että oletko pitänyt reissuillasi päiväkirjaa, vai kirjoitatko ihan ulkomuistista?

Ainakin näin ostamista työkseen tekevälle oli mukava lisä, että olit laittanut joitain hintoja esille, jolloin saa paremmin käsityksen paikkojen hintatasoista. Ja enpä muuten ole aikaisemmin ymmärtänyt Karibian risteilyjen funktiota, mutta luettuani blogistasi perusteet muutin käsitykseni täysin. Kiitos valotuksesta, Karibiankin risteily on nyt to do listalla.. (Ja Montenegro & Seychellit.. ja mitä muita herkullisia kohteita tulevat postauksesi vielä tuovatkaan tullesaan..)

Kiitos matkakertomuksista, jotka irrottivat lukijan marraskuisesta arjesta ja tsemppiä bloggauksen jatkamiseen! :-)
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 13:12
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Kiitos Marika sinunkin kommenteista, vinkeistä ja kehuista!

En ole juurikaan pitänyt reissuista päiväkirjaa. Egyptin reissulla jo aloin pohtia blogin pystyttämistä, joten rustailin jotain ylös ja Berliinistä olin lähettänyt vinkkejä ystävilleni sähköpostitse. Nyt tosin ei niin enää tarvitse tehdä, vaan voin vain ohjata vinkkien kyselijät blogiini :) Pääosin olen nyt kaivellut tietoja sähköpostin syövereistä, kun nimimuistini on niin huono ettei paikkojen, hotellien ja ravintoloiden nimet jää millään mieleen.

Mukava kuulla että Karibian risteily pääsi to do -listallesi. Sitä olen sinnikkäästi pyrkinytkin kaikille mainostamaan, miten mainio matkustusvaihtoehto se on!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 13:12
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Hei, todella onnistunut blogi sinulla! Ajattelin että vilkaisen sitä vain vähän sivusilmällä, mutta jäin koukkuun ja ahmin kirjoituksia pitkään. Mahtavat kuvat eivät ainakaan vähentäneet kiinnostustani. Olemme itsekin miettineet Karibian risteilyä ja olen pohtinut, käykö siellä vain mummot ja papat, mutta todistetusti siellä siis viihtyy nuoretkin matkaajat.

Palasimme juuri pari päivää sitten matkalta, mutta uusi matkakuume iski välittömästi blogiasi luettuani. Tulee todellinen runsaudenpula, kun taas tajuaa miten paljon maailmassa on paikkoja, jotka haluaisi nähdä ja kokea. Mietin muuten ihan samaa kuin yksi kommentoija: muistatko kaikki tapahtumat ja paikat noin hyvin ulkoa vai kirjoitatko jotain jo reissussa ylös? Kuvat toki varmaan palauttaa tapahtumia ja paikkoja mieleen jälkikäteenkin. Blogia lukiessasi pääsee itsekin pienelle mielikuvitusmatkalle hetkeksi..
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 13:12
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Hei!

Upea blogi sinulla! Mielettömät kuvasi kertovat paljon, kuin olisi itse ollut matkalla mukana. Blogisi sisältö on selkeä ja matkakohteet sivulta saa hyvän kokonaiskäsityksen sekä löytää näppärästi hakemansa postauken. Olen itse perustamassa harrastukseen liittyvää blogia ja sain sinun blogistasi hyviä ideoita omani.

Olen itse ihastunut leppoisiin lomamatkoihin Kreikan saarilla. Kun blogissasi avautuivat ensimmäisenä houkuttelevat kuvat Lefkakselta, alkoivat mielessäni seuraava Kreikan matkan suunnitelmat.

Pidän blogisi mielessä ja käyn kurkkaamassa silloin tällöin, viimeistään kun kaipaan vinkkejä matkustamiseen tai vain jos tekee mieli hetkeksi hypätä blogisi kautta matkustuksen maailmaan.
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 13:13
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Upean blogin olet saanut aikaiseksi ja etenkin hienot kuvat piristävät sitä valtavasti. Olen myös itse pitänyt aiemmin matkailublogia ja allekirjoitan täysin kommenttisi siitä, kuinka lukijoiden kommentteja alkaa arvostaa. Kun näet vaivaa ja kirjoitat kerralla lähimmän viikon tapahtumat, tuntuu niin paljon mukavammalta jatkaa kirjoittelua, kun huomaa, että joku todella seuraa ja on kiinnostunut kirjoituksistasi.
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 13:13