Miten käytät lasitettua terassiasi? - Jaa se meidän blogissamme!

Miten jakaa lasitetun terassin ilosanomaa netissä? Yrityksen omat nettisivut ovat tietysti tärkeä tiedonjakokanava, mutta se on kanavana melko yksisuuntainen. Olisi mahtavaa saada asiakkaat kertomaan omista kokemuksistaan; siitä miten he ovat nauttineet lasitetusta tilasta, miten he ovat sisustaneet sen ja saada tietysti hyviä vinkkejä lasiterassin hyödyntämisestä jne. Ja mikä mahtavinta potentiaaliset asiakkaat voisivat saada vinkeistä inspiraatiota, mikä toivottavasti johtaisi myönteiseen päätökseen lasituksen hankkimisesta!

Tyytyväisten asiakkaiden ääni

Kehityshankkeenani onkin perustaa terassiaiheinen blogi osaksi yrityksen nettisivuja. Olen lähestynyt aihetta luomalla oman alustan blogille ja tekemällä sisältösuunnitelman. Yli 90 % asiakkaistamme on tyytyväisiä saamaansa palveluun ja itse tuotteeseen, joten heissä piilee suuri potentiaali suosittelijoina. Alla on nähtävillä Youtube-kanavassamme oleva video, jossa perheen äiti kertoo kokemuksensa uudesta lasiterassista.

Yhtenä haasteena koen sen, miten saan luotua siihen lukijoiden osalta läpinäkyvän fiiliksen? Vaikka se on yrityksen blogi, on sen tarkoitus myös aidosti antaa ideoita ja inspiraatiota asiakkaillemme. Toivoisin, että asiakkaat kokisivat blogin sellaisena paikkana, että kun he ovat hankkineet lasituksen he haluavat kertoa sen ääneen. Ja luonnollisesti toivon postausten johtavan myös ajatusten vaihtoon kommenttiboksissa. Hyvässä hengessä tottakai.

Terassifiilikset blogiin

Se, mihin kaipaisin ideoita tämän hankkeen osalta on, miten saada aktivoitua asiakkaamme jakamaan kokemuksiaan blogiimme? Kanavia blogin markkinointiin meillä on mm. sähköiset uutiskirjeet, Facebook, Youtube, nettisivusto ym. Mutta millainen blogin pitäisi teidän mielestänne olla, jotta ihmiset innostuisivat jakamaan kuvia tai kokemuksia yrityksen blogiin? Monesti asiakkaamme ovat todella ylpeitä omista kodeistaan ja terasseistaan, joten he mielellään antavat käydä kuvaamassa kohteita esimerkiksi mainostarkoituksiin. Nyt pitäisi vielä saada nämä henkilöt astumaan esiin blogissamme!

Profile picture for user Mira Laurila
Projekti

Terassiblogi asiakkaiden inspiroimiseksi

Projektin tavoitteena on pystyttää terassiaiheinen blogi osaksi yrityksen nettisivuja. Blogin idea on tarjota asiakkaillemme inspiraatiota mm. oman terassin sisustamiseen, sekä antaa ideoita mitä kaikkea lasitetulla terassilla voikaan tehdä. Lisäksi tavoitteena on luonnollisesti saada blogille lukijoita, tavoittaa uusia asiakkaita, sekä rohkaista jo olemassa olevia asiakkaitamme jakamaan omia kokemuksiaan, miten he ovat hyödyntäneet lasitettua terassia.

  • Rakentaa laadukas blogi osaksi yrityksen nettisivuja
  • Linkittää blogi osaksi jo käytössä olevia sosisaalisen median kanavia
  • Suunnitelma sisällön rakenteesta, aikataulusta ja toteutuksesta
  • Inspiroida ja samalla myös rohkaista olemassa olevia asiakkaita jakamaan omia kokemuksiaan
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Kehittämistehtäväsi aihe on todella mielenkiintoinen ja ajan hermoilla. Nythän sisustaminen ja kaikenlainen panostaminen elämänlaatuun ja hyvinvointiin on niin ajankohtaista, kaunis koti tuo hyvää mieltä. Terassiaiheisen blogin perustaminen on erittäin hyvä idea.Uskonkin, että blogista tulee seurattu ja erityisesti talven taituttua kiinnostus terasseiden ja parvekkeiden "tuunaukseen" kasvaa, tämä näkyy varmasti blogin lukijoiden määrässä samoin kuin kotisivujenne kävijämäärissä. Blogi on ehkä kuluttajalle helpompi paikka osallistumiseen ja omien kokemusten jakamiseen kuin yrityksen sivut.

Kuten itsekin kerroit, ihmiset ovat halukkaita näyttämään kauniita kotejaan ja terassejaan, niinpä luulen, että jos blogi on laadukas ja mukaansa tempaava, niin saat kyllä sinne kuvia ja kommentteja. Pienimuotoinen "lahjonta" esim. arvonnan muodossa voisi olla yksi lisäinnoittaja. Esim. keväällä terassikuvien jakajien kesken arvottaisiin muutaman kympin arvoinen lahjakortti puutarhaliikkeeseen ja syksyllä taas vaikka lyhty pimenevien iltojen iloksi.

Blogitekstisi oli hyvin kirjoitettu ja mukaansa tempaava. Kuvat ja linkit olivat hyviä ja elävöittivät tekstiä.

Onnea ja menestystä hankkeelle!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 13:43
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Mielenkiintoinen projekti tosiaan! Minulle myös tuli mieleen, että alkuun varmaan kaivataan jotain porkkanaa, millä motivoida terassin omistajia kirjoittamaan ja jakamaan kuviaan blogiinne. Jos pienestä vaivannäöstä on luvassa pieni palkkio tms. saavat asiakkaanne varmasti paremmin aikaiseksi blogikirjoituksen.
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 13:44
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Haastava tehtävä sinulla.

Asiakkaiden upeat kuvat innostaisivat varmasti muita ostoa harkitsevia. Läpinäkyvyyden fiiliksen säilyttäisi näkemykseni mukaan parhaiten sillä, että blogikirjoituksia ei sensuroida millään tasolla yrityksen toimesta tai hiota viimeisen päälle markkinointimielessä. Yritysblogeissa tulisi aina varautua myös negatiiviseen kommentointiin, mutta sekin kuuluu asiaan. On oikeastaan epäluotettavampaa, jos tuotteesta ei ole mitään kritiikkiä.

Olen samoilla linjoilla muiden kanssa, että jonkinnäköinen porkkana tai lahjonta tai jopa kilpailu voisi auttaa blogissa alkuun. Blogi tulisi olla myös helposti löydettävissä (hakukoneet, kotisivut jne) ja sitä kannattaa mainostaa.

Blogikirjoitustasi oli helppo lukea. Kuva ja video tekivät blogikirjoituksesta mielenkiintoisemman. Tsemppiä tehtävän parissa!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 13:44
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Hyvä idea saada valmiita ja onnistuneita lopputuloksia esille! Useimmiten pääasiassa teknisiin ominaisuuksiin keskittyvät esittelyt kaipaavat hieman konkreettisempaa näyttöä rinnalleen. Kenties joku lasitetun terassin sisustuskilpailu (sopivan palkinnon kanssa) voisi innostaa asiakkaita esittelemään heidän lopputuloksiaan ja samalla tuottaa yritykselle posiitivista nettipresenssiä.
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 13:44
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Kiitos Anne, Tiina ja Teija kommenteistanne. Tuo on todella hyvä idea asettaa jokin porkkana aluksi, jotta saisimme tosiaan niitä hyviä keissejä joista kirjoittaa. Uskon, että blogilla on mahdollisuuksia menestyä ja nyt kun sinne saisi muutaman artikkelin ja saisi sen julkiseksi. Tulevaisuudessa haaveenani olisi esitellä siellä lisäksi esimerkiksi naistenlehtimaisesti erilaisia siusustustrendejä tai ideoita miten hyödyntää lasitettua tilaa. Pidetään peukkuja, että projekti onnistuu :)
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 13:44
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Kiitos Janette kommentistasi, sisustuskilpailu on loistava idea! Täytyy laittaa mietintämyssyyn :) Monet asiakkaat varmasti haluaisivat esitellä terassiaan, kuten juuri maanantaina kolmosessa alkaneessa Suomen Kaunein Koti ohjelmassa he esittelevät kotejaan.
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 13:45
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Olit keksinyt hyvän kehityskohteen. Ideoiden ja hyvien kokemusten jakaminen varmasti lisää yrityksen myyntiä. Jos blogi on avoin kommentoinnille, kannattaa varautua myös negatiiviseen palautteeseen ja toisaalta myös miettiä miten bloggaus tapahtuisi niin, että kertomukset kuulostavat oikeilta kokemuksilta, eikä markkinointikikalta. Jokin kannustin voisi olla esim. jonkin palkinnon arvonta bloggaajien kesken, jolla saataisiin porkkana tuotteiden ostaneille taikka lahjakortti yrityksen tuotteista (jatkomyyntiä...).
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 13:45
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Hei Maaria ja kiitos kommentistasi. Olet oikeassa siinä, että blogin sävy pitää saada oikeaksi eikä sellaiseksi, että se kuulostaisi kuin olisimme maksaneet asiakkaamme kertomaan omia hyviä kokemuksiaan. Negatiivisilta kommenteilta ei voi oikein missään välttyä, vaikkakin esim. Facebookkiin olemme saaneet niitä todella vähän. Tuota porkkana hommaa täytyy ihan tosissaan miettiä, mikä olisi sellainen hyvä houkutin.
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 13:45
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Hei!

Mielenkiintoinen ja niin ajankohtainen blogikirjoitus, että heräsin jälleen kerran miettimään miltä oma terassimme näyttäisikään osittain lasitettuna! Blogisi on hyvin kirjoitettu ja sitä oli helppo lukea. Video oli loistava idea ja sitä klikkaamalla sai hyvän kuvan tuotteesta ja sen monikäyttöisyydestä. Mielestäni teillä on erittäin hyvä idea kehitteillä, kun mietitte tällaisen blogin mahdollisuuksia asiakasviestinnässä. Olette juuri oikeiden asioiden äärellä.

Olen täysin samoilla linjoilla muiden kommentoijien kanssa siitä, että kilpailu voisi olla hyvä tapa saada ihmiset jakamaan kokemuksiaan blogissanne. Toinen tapa on pyytää asiakasta antamaan palautetta ja sähköisen palautelomakkeen yhteydessä voisi olla linkki blogiinne. Moni tyytyväinen asiakas saattaisi innostua runoilemaan itse tai kommentoimaan olemassa olevia kirjoituksia, kun kerran sattuu oikeaan paikkaan helposti löytämään ja on valmiiksi sopivassa mielentilassa.

Tuli myös sellainen asia mieleen, että on toki ihanaa katsella kauniita lopputuloksia, mutta suurin kysymys itselleni olisi kuitenkin projektin helppous tai hankaluus asiakkaan näkökulmasta katsottuna. Jos pääsisin itse lukemaan ja katsomaan vaikka videolta miten helposti lasitusprojekti sujuu, niin se saattaisi herättää erilailla innostukseni. Avoimuuden näkökulmasta voisi myös olla toimiva idea kertoa jostakin sellaisesta kerrasta, kun kaikki ei mennytkään kuin strömsössä ja mitä sitten tapahtui.

Tsemppiä matkaan!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 13:45
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Hei Taina, todella hyvä idea tuo projektin alusta loppuun toteuttaminen blogissa. Nämä ovat juuri niitä aiheita, joiden äärellä asiakkaamme painivat, kun he eivät ihan suoraan tiedä, miten lasittaminen tapahtuu ja mitä se vaatii esimerkiksi asiakkaan puolelta! Kiitos kommentistasi!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 13:46
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Hei,

Todela hieno idea toteuttaa asiakasviestintää blogin kautta.

Itsessäni aihe herätti kovastikin kiinnostusta kun haaveena lasitetun terassin rakentaminen. Olisi erittäin havainnoistavaa saada lasitusprojektista konkreettisin kertomuksin ja kuvin tietoa. Tässä vaiheessa katselisin mielelläni myös kuvia valmiista kauniisti sisustetuista lasitetuista tiloista ja haavelisin näiden myötä oman projektin toteuttamisesta. Omalla kohdalani asia ei ihan lähitulevaisuudessa ole mahdollinen. Mutta blogin kautta asia pysyisi viressä ja projekti kehittyisi mielessäni.

Tsemppiä projektiisi!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 13:46