- Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja

Projektini tavoite on viedä perinteinen printtimuodossa tehty asiakaslehti digimuotoon, joka tähtäisi enemmän kahdensuuntaiseen viestintään asiakkaidemme kanssa. Tämä toteutettaisiin nettisivujemme alasivustona, jonne myös asiakkaat voisivat tuottaa sisältöä, kommentoida, jakaa sisältöjä muissa kanavissa jne. Sisällöllisesti sivusto koostuisi noin neljästä eri blogista (profiloitu eri tavoin), videoita, tuotettuja haastatteluita, tiedotteita jne. Tarkoitus on siis saada vanha printtiversio elämään ja monipuolistumaan. Täältä voit lukea projektin ensimmäisestä osasta ja siitä miksi päädyimme tähän ratkaisuun: Printistä digiin, osa 1.
Projekti etenee yhdessä nettisivu- ja viestintätoimistojen kanssa tehtävän suunnittelun kautta. Seuraavassa vaiheessa otetaan mukaan myös asiakkaat, erityisesti valitut bloggarit. Tässä projektissa on tärkeää toimiva yhteistyö eri tahojen välillä, sekä selvät pelisäännöt kuka vastaa mistäkin ja mikä on yhteinen tavoite. Sivuston julkaisu tapahtuisi alustavan arvioinnin mukaan helmikuussa 2014.
Tässä suunnitteluvaiheessa on vielä monta pientä yksityiskohtaa pohdittavana, mutta pääasiassa haemme nyt päälinjaukset ja siirrymme siitä pienempiin kokonaisuuksiin. Teknisesti toteutuksen tekemiseen ei mene valtavasti aikaa, mutta toki testaamiseen ja sisällön tuottamiseen jo ennen sivuston julkaisua tarvitsee varata riittävästi aikaa. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!

Printistä digiin!
Kehitysprojektini on printtimuodossa olevan asiakaslehden ja tiedotteiden korvaaminen digitaalisissa ratkaisuilla. Olemme päätyneet siirtämään entisen asiakaslehden ja asiakastiedotteet blogialustan/uutissivun muotoon, jolloin toivomme kahdensuuntaisen vuoravaikutuksen lisääntyvän, sisällön olevan osittain myös asiakkaiden tuottamaa sekä sisällön olevan helppo jakaa eri digitaalisilla kanavilla. Blogialustan ajankohtaisista ja tärkeistä asioista lähetetään asiakkaille uutiskirje sähköpostitse säännöllisin väliajoin.
- Asiakkaille lähetetyn printtiviestinnän korvaaminen nykyaikaisemmilla digiratkaisuilla
- Kaksisuuntaisen viestinnän lisääminen
- Asiakkaiden suurempi osallistuminen sisällöntuotantoon
• Sisällön helppo jakaminen eri digitaalisissa kanavissa
- Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja
- Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja
Liikun verkossa varsin luentevasti enkä oikein itsekään ymmärrä vahvaa kielteistä asennettani digilehtiä kohtaan. Kenties ongelmana on ollut hankalat käyttöliittymät, huonot digiratkaisut tai puhtaasti asennevamma. Tänä päivänä lehdet ovat menossa vahvasti digitaalisiksi ja houkuttelevat lukijoita mm. laajemmilla sisällöillä. Digitaalisuus on myös resurssikysymys - digilehden kustannukset ovat vain murto-osan painetun lehden kustannuksista.
Minua huolestuttaakin häviääkö paperilehdet kokonaan? Projektina aihe on mielenkiintoinen mutta toisaalta se saa minut tuntemaan myös haikeutta.
- Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja
Ensimmäinen henkilökohtainen kokemukseni printistä digiaikaan siirtymisessä oli jo 90-luvun lopussa, kun meidän henkilöstölehti siirtyi paperista verkkoon. Siihen ei meinannut tottua millään. Viikottain ilmestyvä lehti (moniste) oli mukava ottaa kotiin lukemiseksi. Verkkolehti piti lukea töissä ja työajalla eikä siihen ollut aina aikaa tai ei vain muistanut. Tänä päivänä henkilöstön verkkolehden lukeminen on minulle päivittäistä rutiinia. Se myös helpottaa, kun lehteä voi lukea etäyhteydellä.
Asiakaslehden siirto verkkoon on varmasti järkevää ja kustannustehokasta. Vuorovaikutteisuus on ehdottoman tärkeää ja sitä kautta saadaan myös lukijakunta kiinnittymään sivustolle. Blogit, videot ja haastattelut ovat kiinnostavia. Lisäksi verkossa voi tehdä kaikenlaisia kyselyjä, mielipiteitä tai hauskoja persoonallisuustestejä, kuten valtamediakin on tämän havainnut.
Olisi hauska kuulla miten hankkeesi eteni ja kuinka asiakkaat ottivat digilehden käyttöön?
- Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja