Jäikö käteen ässä?

      Projektini some-seikkailu on mielenkiintoisessa vaiheessa. Lähtöselvitykset on tehty, muiden Twitter-tileihin tutustuttu ja jopa jääty joihinkin koukkuun.

Ja mikä se Twitter onkaan? Twitter on mikroblogi, jossa ihmiset jakavat linkkejä, kertovat mitä ovat tehneet ja etsivät uutta tai mielenkiintoista puhuttavaa maailmalta.  Twitterissä yritys tai yksityinen ihminen voi luoda oman tilin ja tarkoituksena on etsiä seurattavia, joiden twiittejä itse haluaa lukea.

Twitteriin tutustuminen oli hyvin valaisevaa: yritysten päivitykset olivat asiapitoisia, mutta myös yllättävän vapaamuotoisia. Uskoisin, että Twitterillä pääsisi lähemmäs työntekijöitä, sekä nykyisiä että tulevia. Mitä hyötyä Twitteristä sitten voisi olla? Uskon vahvasti, että suurin ilo on se, että asioista voidaan keskustella vapaamuotoisesti ja nopeasti. Näin yritys saa myös uusia kontakteja. On yllättävää, mitä kaikkea voikaan sanoa maksimissaan140 merkissä.

Odotukset ovat korkealla ja fiilis on loistava. Enää pari viikkoa tositoimiin Twitter-tilin kanssa!

Profile picture for user Mia Heiskanen
Projekti

Some-seikkailu

Tarkoituksena saada henkilöstövuokrausta ja ulkoistuspalveluita tuottava yritys käyttämään aktiivisesti sosiaalisia medioita ja etenkin Twitteriä.
Työntekijöiden keski-ikä on 25+.

Miten tavoitan työnhakijat ja -tekijät Twitterissä ja mitä hyötyä siitä on? Ja mitä ihmettä muut somessa puuhaavat?

  • Twitter-tilin perustaminen
  • Miten kilpailijat twiittaavat?
  • Mikä hyöty Twitteristä on?
Jeni Suhonen KIRJOITTI:
Joudun nostamaan käteni pystyyn jos porukalta kysyttäisiin: "Ja kuka ei ikinä ole käynyt Twitterissä?" Ja kyllä, tarkoitukseni on siihen tutustua. Mitään negaatioita ei ko. palvelua kohtaan ole. Ehkäpä tähän mennessä itselleni vain on riittänyt facebookin päivitysten lukeminen ystävien osalta. Ja aikaisemmassa työpaikassa ircin hyvinkin aktiivinen käyttäminen. Aikaisemmassa it-alan yrityksessä oli myös hyvin yleisenä tapana infota facebookissa jos etsimme työntekijöitä tai jos joku tuttu etsi työtä. Tulipa sitä kautta tietääkseni myös joitain yhteydenottajakin. Joten en näe somen hyödyntämistä yhtään hullumpana vaihtoehtona teidänkään firmallenne, joka vielä nimenomaan keskittyy henkilöstövuokrausalalle.

Ehkäpä sitten kun saan lopputyöni tähän tutkintoon valmiiksi... ;) Sitten annan itselleni luvan laittaa palan vapaa-ajastani uuteen tuttavuuteen, eli Twitteriin.

Toivotan yrityksenne hankkeelle tsemppiä ja paljon onnistumisen kokemuksia!
Lähetetty Ma, 10/03/2016 - 13:34
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Jännää nähdä miten yritykset käyttävät twitteriä. Toivottavasti yrityksenne hyötyy siitä.
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 14:10
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Kun luin joulukuussa tämän sinun artikkelin, niin perustin heti Twitter-tilin itselleni. Se vaikutti oikeasti hyvälle jutulle. Nyt en ole sitten käynyt sen jälkeen kertaakaan Twitterissä. Tuntuu, että Facebook on niin dominoiva Suomessa. Twitteristä löytyi vain amerikkalaisia kavereitani, eli USA:ssa se on paljon suositumpi juttu. Uskon silti, että Twitter on tulevaisuuden juttu myös Suomessa, kun kaikilla on älypuhelimet eikä pitkiä jaarituksia jaksa lukea. Twitter on hyvä paikka seurata julkkiksia ja uutisia (jos on aikaa tai mielenkiintoa).
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 14:10
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Olisi mielenkiintoista kuulla onko kohderyhmänne löytänyt teidät Twitteristä ja oletteko kokeneet Twitterin toimivaksi viestintäkanavaksi? Toki, jos jollakulla muullakin on hyviä kokemuksia yrityksen Twitterin hyödyntämisestä, niin olisi kiva kuulla!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 14:10
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Twitter on tosiaan nousemassa myös Suomessa ja uskon että siitä tulee yhä tärkeämpi kanava jatkossa. Kokemukset yrityskäytöstä olisi todellakin mielenkiintoista kuulla, kun omat kokemukseni perustuvat vielä vapaa-aikaan ja viihteeseen.
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 14:10
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Twitterin käyttö on kovasti lisääntymässä ja omakin työpaikkani juuri tällä viikolla perusti Twitter -tilin. Itse asiassa tietyillä toimialoilla Twitter voi olla paljon tehokkaampi ja käytännöllisempi informointikanava kuin Facebook.
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 14:10
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Twitter tuntuu jakavan tosiaan mielipiteitä. Luulisin, että Suomessa vasta ollaan löytämässä se kunnolla, kun monet esim.poliitikot ovat löytäneet twitterin. Ehkä se saa myös kuluttajat innostumaan. Itselläni kyllä on tili, mutta vähemmän sitä tulee käytettyä kuin naamakirjaa. Kuitenkin harvalla ystävällä twitter ja valtaosa on kuitenkin naamakirjassa. Mutta ehkä pikkuhiljaa...
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 14:11
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Ensinnäkin mahtava otsikko! Herättää mielenkiinnon lukemaan blogikirjoituksesi.

Twitter, onhan mullakin se ja twiittejä tulee lueskeltua ja seurattua mutta eipä itsellä ole paljon ollut asiaa twiitata. Kenties se juurikin on niin, että twitter toimii yritysten, poliitikkojen ja julkisuuden henkilöiden markkinointi ja kommunikointitapana. Mutta koska meillä kaikilla on kuitenkin mahdollisuus nykyään vaikuttaa niin hyppäämällä uskalluksen tuolle puolen ja twiittaamalla saammekin vielä paremman mahdollisuuden vaikuttaa maailmanmenoon. Oppia lienee hyvä hakea vaikka arabikevään tapahtumista joissa tavallinen väki twiittasi muiden keinojen ollessa vähäiset. Twiittauksella on siis voimaa, toivottavasti yrityksenne saa ne resurssit ja mahdollisuudet käyttöön!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 14:11