Talouspalvelut LIVEen – hitaasti mutta varmasti

LIVE-projektini on edennyt hieman haluttua hitaammin. Johtuuko hidas eteneminen syksyn pimeydestä, työ- tai opiskelukiireistä vai jostakin muusta, sitä en osaa sanoa. Varmasti osasyy on se, että intra ei kuulu ns. viralliseen toimenkuvaani. Valitettavasti on tunnustettava, että ajanpuutteen vuoksi ”oikeat” työt menevät melko usein LIVEn kehittämisen edelle.
 

Jotain kuitenkin


Vaikka eteneminen on ollut haluttua hitaampaa, on jotakin silti saatu tehtyä. Olemme rakentaneet LIVEen omat sivut Laurean talouspalveluille ja olemme jopa saaneet sivuille sisältöä! Sisällön tuottaminen on alkuinnostuksen jälkeen hieman hiipunut, mutta työtä tehdään kuitenkin jatkuvasti.

Olen melko tyytyväinen asiakasnäkökulman huomioimiseen sivuilla. Olemme pyrkineet ja onnistuneetkin käyttämään teksteissä asiakkaat tavoittavaa kieltä ja saaneet rakennettua sivuista ehjän ja loogisen kokonaisuuden.
 

Vielä työn alla


Työtä on vielä paljon. Sisällön syöttäminen sivuille jatkuu edelleen ja jo syötettyä tekstiä päivitetään tarpeen tullen. Sivujen päivitysvastuu on nyt annettu allekirjoittaneelle, joten ehkä työaikaakin LIVEn kehittämiselle ja päivittämiselle on luvassa.

Suurimpia jatkotoimenpiteitä ovat varmasti tiedotteiden keskittäminen sähköpostin sijasta LIVEen sekä työympäristöjen käyttöönotto. Tavoitteena on koko Laurean tasolla keskittää tiedottaminen LIVEen niin, ettei sähköposteja enää lähetetä laajoilla jakeluilla. Aikaa tämän toteutumiseen menee varmasti, mutta ainakin suunta on oikea.

Uusi alusta tarjoaa mahdollisuuden erilaisille työympäristöille, joita aiomme hyödyntää sisäisen asioiden hoitamiseen ja tiedon jakamiseen keskitetysti. Haaveilemme lisäksi jonkinlaisen UKK-palstan perustamisesta. Palstalle keräisimme asiakkailtamme tulleita kysymyksiä ja niihin vastauksia muiden laurealaisten avuksi.

En ole harmikseni vielä saanut käyttööni ensimmäisessä blogissani lupailemiani kuvia. Talouspalveluista otetut kuvat on kyllä viety LIVEn arkistoon, mutta tänne blogiin en niitä vielä onnistunut saamaan.
 

Kokemuksia projektista


Kokonaisuutena tämä sisäisen viestinnän kehittämiseksi aloitettu projekti on ollut mielenkiintoinen lisä omaan työnkuvaani. Intoa kehittämiselle ja uusien ominaisuuksien käyttöönotolle on. Vielä kun löytyisi työpäivästä aikaa ideoiden toteuttamiselle. Toivottavasti tulevaisuudessa tilanne on parempi, kun vastuu talouspalveluiden LIVE-näkyvyydestä on konkreettisesti minulla.

Innolla jatkan kehittämistyötä tämän kurssin jälkeenkin! Ensimmäisen blogiartikkelini kommenteissa oli hyviä ajatuksia projektin jatkokehitykselle. Kiitos niistä!

Profile picture for user Sini Karhula
Projekti

Laurean talouspalvelut LIVEnä – innostavampi intranet

Projektin tavoitteena on luoda Laurea-ammattikorkeakoulu Oy:ssä meneillään olevan intranet-uudistuksen yhtenä osana omat sivut Laurean talouspalveluille. Laurean uudet intranet-sivut on luotu SharePoint-alustalle. Vanhan staattisen intran sijaan näistä sivuista on tarkoitus tehdä uuden alustan myötä avoin, vuorovaikutteinen ja yhteisöllinen sähköinen työympäristö kaikille laurealaisille.

  • intranet talouden tietopankkina
  • loppukäyttäjän huomioiva toteutus rakenteessa ja sisällössä
  • osallistuminen ja osallistaminen
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Kiinnostava nähdä sivusta miten intra projekti etenee. Toivottavasti saat enemmän aikaa sen toteuttamiseen vastuiden myötä, niin helpompi tehdä kehitystyötä. Kaikkea hyvää jatkossa!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 14:19
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Vaikka projekti on vähän toissijainen tällä hetkellä, niin ajattele miten hienoa on, että juuri sinut on valittu tekemään sitä. Pääset tekemään uusia juttuja töissä ja pystyt vaikuttamaan siihen millaiseksi sivut tulevat. Toivottavasti intoa löytyy joulun jälkeen jatkaa toteutusta. Paljon tsemppiä!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 14:19
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Mielenkiintoinen ja varmasti haasteellinen projekti! Sähköpostin vähentäminen on hyvä ajatus, mutta miten saada ihmiset seuraamaan aktiivisesti myös jotain toista kanavaa ei ole aina ihan yksinkertaista.
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 14:19