Mikä rikkoo uutiskynnyksen?

Kuka haluaa fanittaa julkisesti laihduttavaa luontaistuotetta, jolla on viinapullon nimi? Haastetta kieltämättä riittää. 25 tykkäyksen perusteella Konjakin Facebook-sivuja ei ole vielä löydetty tai ne eivät toimi.

Projekti tuntuu tällä hetkellä vähän turhalta, mutta on vielä liian aikaista sanoa mitään epäonnistumisesta. Facebook-sivut ovat olleet olemassa vasta 1,5 kuukautta, ja työ on alkumetreillä. Monikaan ihminen ei vielä tiedä tuotteesta mitään, koska lanseerausvaihe on edelleen meneillään. Toisaalta kriittinen skeptisyyskin voi olla paikallaan, jotta resurssit eivät mene kankkulan kaivoon.


Luontaistuotealan edelläkävijä

Konjak on Mezinan ensimmäinen tuote, jolla on kokeiltu sosiaalista mediaa yhtenä markkinointiviestinnän kanavana. Facebookista ei löytynyt yhtään kilpailevaa tuotetta suomen kielellä eikä oikeastaan mitään muutakaan tunnettua luontaistuotetta äkkiseltään etsittynä. Tätä projektia voisikin sanoa suomalaisen luontaistuotealan some-pioneeriksi.

Käy miten käy, niin lopputuloksesta opitaan paljon. Toivottavasti loppua ei kuitenkaan tule, vaan sivut kehittyvät, ja tuote menestyy. Kokeilua kannattaa ehdottomasti jatkaa, koska sosiaalinen media on kaikkein halvin tapa, jolla tavoitetaan kaikkein eniten ihmisiä. Uskon, että tulevaisuuden markkinointimahdollisuudet ovat somessa myös luontaistuotealalla.


Kaverit apuun

Jotta voisimme kehittää Konjakin Facebook-sivuja, päätin tehdä sivujen toimivuudesta laadullisen tutkimuksen. En ehtinyt toteuttaa tutkimusta kokonaan ennen blogin julkaisemista, koska pomo oli Tanskassa työmatkalla ja tynkäviikolla hän valmisteli tyttärensä lakkiaisjuhlia. Siitäpä sain sitten idean toteuttaa tutkimuksen täällä ”Itse asiassa”-blogissa sekä Facebookissa kavereillani. Toivon siis mahdollisimman paljon vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

1. Mikä herättäisi mielenkiintosi, jotta tulisit Konjakin facebook-sivuille?
2. Löytyykö etsimäsi Konjakin sivuilta tällä hetkellä?
3. Mitä kaipaisit lisäksi sivuille? Mitä voisi jättää pois?
4. Pidätkö sivuston ulkoasusta?
5. Muita kommentteja?

Linkki Konjakin Facebook-sivuille


Muiden ajatuksia

Ihmiset tulevat sivuille laihduttamisen vuoksi ja kokeilun halusta sekä tietenkin facebook-mainonnan ja muun markkinointiviestinnän kautta. Tärkeintä olisi tietää tuotteen vaikutuksista ja kuulla käyttäjien tarinoita. Miksi he tykkäävät tai eivät tykkää tuotteesta?

”Jos 1500 ihmistä tykkää tuotteesta, niin siihen luottaa paremmin”, sanoo 43-vuotias mies. Myös vastaajan tittelille annetaan arvoa. Sairaanhoitajan, lääkärin tai ravintoterapeutin mielipiteisiin luotetaan enemmän, mutta he eivät halua lähteä tuotteen puolestapuhujiksi ainakaan ilmaiseksi.

Positiivista ja neutraalia kommenttia on tullut sivun ulkoasusta. ”Sivu itsessään näytti oikein kivalta ja on varmaan linjassa ja jopa ehkä eturintamassa, kun vertaa vastaavien tuotteiden sivuja”, kommentoi 33-vuotias mies. ”Niissä ei ole mitään vikaa, mutta Facebook-sivut ovat aina yhtä tylsät. Facebook-sivuista ei saa yhtään mediaseksikkäämpiä kuin mitä Konjakin sivut ovat nyt”, totesi 43-vuotias mies.

Kritiikkiä on tullut siitä, että teksti sisältää raskaita sanoja ja lauserakenteita. Tekstien pitäisi olla mahdollisimman selkeästi luettavia ja tajuttavia, jotta asiakkaalle ei jää tunnetta, että yritys ei tiedä itsekään mistä puhuu. ”Jos halutaan puhutella tavallisia kuluttajia, ei se yksinkertaistaminen välttämättä pahasta ole. Tai sanotaan näin, että itseäni potentiaalisena uutena asiakkaana vieroksuttaa aina se, jos joudun tavaamaan tekstiä tavallista pidempään tajutakseni, mitä oikeasti yritetään sanoa. Joskus monimutkaisesta kielestä tulee vain se fiilis, että myyjä ei itsekään luota tuotteeseensa tai palveluunsa ja yrittää siksi kaunistella sitä hienoilla sanoilla”, totesi yksi viestinnän ammattilainen.

Kiitokset avusta! Tämä on ollut mielenkiintoinen kehitystehtävä, jota jatketaan eteenpäin!

Kukkia

 

Profile picture for user Janitta Korpi-Anttila
Projekti
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Olettaisin,että Konjakin Facebook-sivuista kiinnostuu käyttäjät, ei niinkään potentiaaliset käyttäjät. Itse kiinnitin sivuilla ensin huomiota siihen, ettei missään oikein kerrottu miten Konjak laihduttaa. Maailma kun on täynnä erilaisia laihduttavia tuotteita ja moni niistä on humpuukia. Toisaalta esim makeanhimoon joku rasvasieppari ei auta, joten olisin kiinnostunut heti ensimmäiseksi näkemään, miksi Konjak laihduttaa. Eli ne kertomasi "täyttää vatsaa ja siten tulee syötyä vähemmin" tms heti selkeästi näkyville, näin ne, joiden ongelma on toisen tyyppinen ei edes koita itsellensä väärää tuotetta.
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 14:15
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Vähän on jäänyt vähäiseksi vastaajien määrä :)
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 14:15