Some-ymmärrys

Lok 5
Kirjoittaja: Sari E
1
Some

Projektinani on tutustua sosiaaliseen mediaan ja avata oman oppimisprosessin aikana eri some-kanavien maailmaa muillekin, joille some-kanavat eivät ole ennestään tuttuja.

  Some-kanavien kartoitus

Ensimmäiseksi halusin tietää, mitä eri some-kanavia on olemassa. Hain Googlesta hakusanalla eri somekanavat ja sain ensimmäiseksi hakutulokseksi Intosome Oy:n luettelon yleisimmistä sosiaalisen median kanavista ja yhteisöllisistä työvälineistä". Listalla on seitsemän sosiaalisen median kanavaa.

 

Lok 6
Kirjoittaja: Ulla Ruuskanen
5

Perinteille ei kunnian kukko laula

Perinteinen printtimarkkinointi on ja elää vielä vahvasti kuntapuolella. Paperiuskovaisuus on voimissaan. Kuvitellaan, että voidaan toimia, kuten aina ennenkin on toimittu. Tehdään sisältöjä ja markkinointiviestejä erilaisiin fyysisiin julkaisuihin ymmärtämättä sitä, että yhä suurempi osa kohderyhmästä elää bittiavaruudessa. Digitaalisuutta emme enää pääse pakoon, muodossa tai toisessa se on ja pysyy; kanavat, sovellukset ja kohtaamispisteet kehittyvät ja muuttuvat, mutta paluuta vanhaan ei enää ole.

Lok 5
Kirjoittaja: Kirsi Nystén
3

Ensin oli LinkedIn ja Facebook. Niitä päivitti kuka milloinkin harvakseltaan, kukin omalla tyylillään; yhteistä säveltä oli vaikea erottaa. Kun tuli kiire päivitykset unohtuivat, sillä yrityksessämme ei ollut sääntöjä eikä sopimusta siitä kuka milloinkin ”somettaa” ja miten. Näin eleltiin markkinointialalla, kun pääbisnes ei ollut digiviestimissä.

Sitten sosiaalinen media tuli ja valtasi koko markkinointialan – tai oikeastaan kaikki alat.

Lok 5
Kirjoittaja: Marko Borg
2

Tämän päivän agendana minulla oli kirjoittaa postaus opintoihini liittyvään blogiin. Blogiin kirjoittaminen tuotti minulle vähän tai oikeastaan vähän enemmän harmaita hiuksia. Mitä pirua oikein tänne nyt kirjoittaisin? Minulla pyörii aiheeseeni liittyen todella paljon erilaisia visioita ja tapoja lähteä yrityksen some-markkinointia rakentamaan, mutta en oikein tiedä millä näkökulmalla asiaa oikein lähestyisin. Laitan kumminkin läppärini sivuun ja haen inspiraatiota "Salkkareiden" parista, jos ideat selkeytyisivät.

Lok 5
Kirjoittaja: Maria K
9

Minulle sosiaalinen media on vieras. En ymmärrä, miksi minun tulisi olla somessa. Mieheni yrityskään ei ole somessa. Töitä firmalla kuitenkin riittää niin paljon kuin vain jaksavat tehdä ja yrityksen työkanta on myyty kahdeksi vuodeksi eteenpäin.

Somella tarkoitan tässä kaikkea, mitä netissä voi tehdä. Myöskin niitä markkinointibannereita.

Seuraavasta linkistä voit tutustua somen erilaisiin määritelmiin