Esimerkit

Lok 5
Kirjoittaja: Petra Heikkinen
4

Valtion henkilöstöhallinnossa työskentelemme päivittäin erilaisten laki- ja (virkaehto)sopimuspykälien parissa. Vaikka emme kaikki ole oikeustieteellisen tiedekunnan kasvatteja, koukeroisista lakiteksteistä tulee helposti osa omaa identiteettiä ja virkakieltä. Sisäisessä viestinnässä tätä kieltä voi käyttää erittäin harvoin, koska viestin vastaanottaja on tavallisesti rivivirkamies, joka on kaukana sisäisen hallinnon byrokraattisista kiemuroista.

Lok 5
Kirjoittaja: Teea Hurme
5

Mitä tehdä, kun hankkeen tavoitteena on kehittää staattisia nettisivuja vuorovaikutteiseksi kanavaksi asiakkaiden kanssa, mutta asiakasorganisaatio toteaakin, ettei halua sivujen kautta uusia asiakkaita?

Markkinoijan into versus pienyrittäjän tarve

Projektin alussa olin intoa täynnä. Keskityin kehityshankkeessa perheyrityksen nettisivujen nykytila-analyysiin. Minulla oli käsissäni perinteiset, staattiset nettisivut, joita oli tarkoitus analysoida ja höystää nykyaikaisilla ja tuloksellisilla lisäkomponenteilla.

Lok 5
Kirjoittaja: Marika Kontio
9

Sain hienon tilaisuuden päästä mukaan kehittämään kosmetiikkabrändille verkkosivuja. Alun innostuksen jälkeen löydän itseni jähmettyneenä. Mitä jos en osaa? Mitä enemmän löydän tietoa verkkosivujen suunnittelussa huomioonotettavista tai vältettävistä seikoista, sitä enemmän tuska ja riittämättömyyden tunteeni projektin edessä kasvavat.