Eksyksissä

Allekirjoittanut ilmoittautui yritysviestinnän kurssille. Ensimmäisen tunnin jälkeen piti ihan miettiä, mikä se some on. Sorsan mekko? Sopiva merkki? Mitä ihmettä? Totesin, että taidan olla melko pihalla.

Päätin kuitenkin ottaa asiakseni selvittää arvoituksen, jonka googlekin jo tiesi: Kyseessä on sosiaalinen media.

Projektin aikana mietin, miten Twitteriä voisi käyttää yrityksessä tai miten sitä ylipäätään käytetään. Miten tili edes tehdään ja mitä hyötyä siitä voi olla?

Miksi viestinnän tulisi aina olla laskelmoitua ja ohjattua? Voisiko se olla vain 140 merkin pituisia huomioita tästä hetkestä ja tilanteesta? Jäin myös pohtimaan sitä, mikä on pahinta mitä yritykselle voi tapahtua jos 140 merkkiä meneekin jotenkin pieleen ja hyötyä ei tulekaan. Ja riittääkö aktiivinen läsnäolo vai mitä muuta vaaditaan?

Profile picture for user Mia Heiskanen
Projekti

Some-seikkailu

Tarkoituksena saada henkilöstövuokrausta ja ulkoistuspalveluita tuottava yritys käyttämään aktiivisesti sosiaalisia medioita ja etenkin Twitteriä.
Työntekijöiden keski-ikä on 25+.

Miten tavoitan työnhakijat ja -tekijät Twitterissä ja mitä hyötyä siitä on? Ja mitä ihmettä muut somessa puuhaavat?

  • Twitter-tilin perustaminen
  • Miten kilpailijat twiittaavat?
  • Mikä hyöty Twitteristä on?
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Tuo 140 merkkiä on siinä mielessä hyvä, että siihen ei varmasti menee liikaa työaikaa, mutta se riittää herättämään mielenkiinnon, jos vaikka itseä kiinnostava työ olisi tarjolla. Mielenkiintoista kuulla, miten Twitter-projekti etenee ja kehittyy!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 14:44
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Haastavaa varmasti tuo Twitterin haltuunotto. Täytyy myöntää, etten itse ole edes käynyt Twitterissä enkä siis osaa siitä juuri mitään sanoa. Valtaosa suomalaisista ainakin tuntuu enemmin hakeutuvan Facebookin pariin, joten Twitterin esiinmarssi on ainakin toistaiseksi jäänyt melko vaisuksi. Ehdottomasti kannattaa seurata, mitä muut saman (ja miksei eri) alan yrityksen somessa puuhaavat. Näin voitte saada hyviä malleja tai varoittavia esimerkkejä somen mahdollisuuksista.
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 14:44
Vilma Kuke KIRJOITTI:
Itse en ole koskaan käyttänyt Twitteriä ja se on minulle aivan vieras maailma. Kukaan ystävistäni ei myöskään käytä Twitteriä. Jotenkin minulla on sellainen mielikuva, että Twitter ei ole saavuttanut Suomessa niin suurta suosiota kuin esimerkiksi USA:ssa. Projektisi on kuitenkin mielenkiintoinen ja odottelen jo toista blogikirjoitustasi!
Lähetetty Ma, 10/31/2016 - 14:44