Koukussa ollaan

Vuosaaren satama

Täytyy ihan rehellisesti tunnustaa, että olen jäänyt vähän koukkuun omaan intraprojektiini. Koukkuun siinä mielessä, että olen mielestäni saanut sivuston rakenteen kuntoon ja erilaisia ratkaisuja testisivuilla kokeillessani olen kokenut paljon pieniä onnistumisen tunteita. Näistä on puolestaan tullut kipinää ja ideoita jatkokehittelyyn. Loistava juttu, että asioita saa tehdä itse sen sijaan, että pitäisi lähettää jollekin pyyntö lisätä ilmoitus tai juttu ja sitten pitäisi mahdollisesti vielä kuvailla kolmannelle osapuolelle jutun kuvitukseen liittyviä vivahteita.

Voihan olla, että ainakin alussa itse tekeminen näkyy laadussa. Toisaalta: jos muillekin kävisi samalla tavalla kuin itselleni, eli innostuisivat, niin hyväksyn logistiikan sivustossa sen, että ”määrä korvaa laadun”. Näin siksikin, että todennäköisesti meidän tilanteessamme kyse ei ole informaatiotulvasta, jota pitäisi padota. Päin vastoin: tavoite on edistää tiedon virtaamista.

Intrallemme annettiin keskeiseksi tavoitteeksi toimia vuorovaikutteisena työtilana, sisäisen tiedottamisen kanavana sekä tietopankkina. Uskon, että nämä edellä mainitut vaatimukset toteutuvat parhaiten, jos ei aseteta liian tiukkoja sääntöjä ja määrämuotoja. Ohjeistuksiahan voi sitten säätää lennossa ja ajan kuluessa, kun olemme saaneet lisää kokemusta. Lisäksi suurimmasta osasta intraan tulevasta materiaalista keskustellaan ensin ryhmässä pääpiirteissään, jolloin sisällön lisäys ainakin aiheena on tiedossa. Viestinnän ammattilaisia mahdollisesti jakaa ajatus tällaisesta toimintamallista. Yrityksemme ei kuitenkaan ole monikansallinen suuryritys, jossa sisäisenkin viestinnän suuntaviivat voivat olla hyvin tarkasti määritellyt, vaan suhteellisen pieni ja viestinnän kannalta "vapaamielinen".

Projektin alussa haasteeksi koettiin se, miten saada ihmiset mukaan intran kehittämiseen. Miten saada sivut sellaisiksi, että ne aidosti rohkaisisivat logistiikka-funktion henkilöstöä vuorovaikutteiseen viestintään? Tämä tulee varmasti olemaan haaste tulevaisuudessakin, mutta asiassa on kuitenkin tapahtunut hieman konkreettista edistystä. Olen lobannut ideaa yrityksessämme ja keskustellut yhden henkilön kanssa erityisesti. Hän tuntuu innokkaalta ja haluaa mielellään osallistua sisällön tuottamiseen laajemminkin.

Yritysviestinnän kurssillamme keskusteltiin viestinnän onnistumisen mittaamisesta. Tässä vaiheessa en ole vielä suunnitellut varsinaisia mittaustoimenpiteitä. Sivujen julkaisun jälkeen tullaan jollakin aikavälillä arvioimaan projektin onnistumista asetettujen tavoitteiden osalta. Yrityksen sisäinen tiedonkulku on asetettu kehityskohteeksi henkilöstön tyytyväisyyskyselyssä, joten seuraavan kyselyn vastaukset ensi vuoden lopulla varmaan osaltaan kertovat, onko sisäisessä viestinnässä tapahtunut kehitystä. Yksi konkreettinen tapa mitata sivuston toimivuutta on myös palaute, jota työntekijämme antavat monessa muodossa normaalissa päivittäisessä kanssakäymisessä. Voimme huomioida sen välittömästi ja antaa sen vaikutusten näkyä intraviestinnässä.

Edellisen ja tämän blogikirjoituksen välillä idea kirjoittamisesta ja tarinasta on vielä vähän jalostunut. Idea tarinoiden käyttämisestä sivustoillamme tuntuu aina vaan paremmalta, ellei suorastaan välttämättömältä. Blogini kommenteissa oli mielestäni hyvä kiteytys siitä, että uteliaisuus tuo ihmisiä myös intraan. Tarinat ja muu muuttuva sisältö ovat tässäkin valossa ensiarvoisen tärkeitä. Näissä kahdessa asiassa, eli tarinassa ja uteliaisuudessa, piilee uskoakseni pitkälti se aiemmin vielä mietintävaiheessa ollut "juju", joka tulee pitämään sivustomme käynnissä ja kiinnostavana. 

Profile picture for user Jarmo Lehmusvainio
Projekti
Susanna Myllys KIRJOITTI:
Kiva kuulla kipinästäsi intraa kohtaan. On mukava kuulla onnistumisista, jotka tulevat varmasti tulevaisuudessa, intran ollessa toiminnassa, kiitoksina ja kehuina. Toivottavasti saat innokkaita kirjoittajia mukaan päivittämään intraa kanssasi, jolloin se tulee pysymään elossa. Tsemppiä vielä intran toteutusvaiheeseen!
Lähetetty To, 09/29/2016 - 14:26
Sanna K Luotonen KIRJOITTI:
Oma innostuksesi on paras keino tartuttaa intoa työyhteisössäsi! Uskon, että nämä blogeissa välitetyt "tarinat" ovat myös pistäneet ajatuksen siemeniä itämään itse kullekin - jotka sitten konkretisoituvat uusina ideoina joko heti tai myöhemmin tulevaisuudessa.

Kiitos niistä ja Hyvää Uutta Vuotta!
Lähetetty To, 09/29/2016 - 14:26
Tiina Roikonen KIRJOITTI:
Hienoa! Yrityksen sisäinen tiedonkulku on ikuinen ongelma ja intran avulla se on mahdollista saada toimimaan. Osallistumisen ja kehittämisen mahdollisuus antaa hyvän pohjan intran ylläpitoon ja jatkuvuuteen. Ja varsinkin nyt kun "juju" on löytynyt, sivustolla on varmasti hyvä tulevaisuus toimia vuorovaikutteisena työtilana.
Lähetetty To, 09/29/2016 - 14:27
Anna Johansson KIRJOITTI:
Voin samaistua tuohon koukuttavuuteen ihan täysin. Pääsin työharjoittelun aikana päivittämään intrassa olevaa henkilöstökäsikirjaa ja se oli todella mukavaa.

Parhaimmillaan intra juuri onkin vuorovaikutteinen työtila, sisäisen tiedottamisen kanava sekä tietopankki. Sääntöjä ja määrämuotoja kuitenkin pitää jonkin verran olla, jotta intra ei lähde lapasesta ja muutu kaootiseksi paikaksi.
Lähetetty To, 09/29/2016 - 14:27
Anni Absetz KIRJOITTI:
Mielestäni on hienoa, ettei intrastanne ainakaan vielä ole tehty säännössokkeloa! Toki jossain vaiheessa intran laajentuessa on myös yhteisistä pelisäännöistä sovittava, mutta varsinkin alkuvaiheessa on hyvä antaa luovuuden kukkia. Toivottavasti saat muutkin koukutettua yhteiseen intraprojektiin!
Lähetetty To, 09/29/2016 - 14:28